»

Buka Puasa NWS 2011

Salam..

Hari untuk meng’overnite’kan diri dah tiba! Sumpah best! Hangout dengan classmate Fad. Bertuah dapat classmate macam depa ni. Memey semua sporting habis! *hahaha* Hope nanti kita boleh menggila hangout lagi. Kelas Network Security 2 Batch 01/11 memang daebak! Hari ni jee kami sekelas dah start lari keluar dari asrama on 5 petang sampai 7 pagi keesokan harinya. Bapak gilar lah!

Perjalan bermula dengan berkonvoi bebanyak kereta untuk kat Bagan Lalang. Take about 2 hours jugak lahh sebab kami-kami tak berapa nak tahu jalan yang benar gitu! Sampai jee kat sana ape lagi, den dan rakan-rakan melantak semahu-mahunya! Memang time melantak tuu tak ingat dunia langsung and sampai satu tahap tuu semua dah mengah sebab makan terlalu banyak. And the food price not bad jugak lahh. Sooooo Cheap! *Korang kiralah berapa banyak "o" yang Fad letak memang means betul-betul murah.

Then, daripada Bagan Lalang tersebut kami pun beramai-ramai berkonvoi lagi sekaling ke Seremban untuk menghantar Cik Fara kita pulang disamping keluarganya.Sebaik jee dah selesay semua benda alah tersebut ape lagi, Fad pun buka trek untuk drift di sepanjang Highway Seremban-KL bagi semua para pemandu. Aigoo. bapak laju gila dorang bawak kereta. Entah kena saman ke tak. 

Selamat saja sampai di bandaraya utama Malaysia ni, pewh! boleh pulak nak ke toilet! Ya ALLAH! Seksa beno batin Fad time ni. Nieh! nak habaq mai! Macam- macam kejadian dok berlaku aihh. Kalau kat shopping kompleks or kedai makan takpelah jugak tapi ni kat TOILET! Kat TOILET WOII!! Agak disgusting jugak toqq! memey disgusting ever.

Cuba korang bayangkan, bayangkan betul-betul. First toilet yang Fad pergi tuu dekat Station Minyak Plaza Safuan, Chow Kit. Hadoi! dah tengah tak tahan pastu den berluru terus mencari toilet. Boleh pulak toilet tuu unisex! haa yang tuu kira ok, tapi yang tak ok pulak dorang buang air talak ktop pintu oi! Abang, abang nak buang air berdiri ke, berbaring ke, menyandar ke, tolong lah tutup pintu tuu. Nak koma kejap Fad kat situ.



Dah tuu, Fad pun blahh bagi mencari toilet yang lebih selesa. Toilet dah selesa, siap kena bayar lagi tapi yang NYAHH jugak masuk dah ape pasal? Ya ALLAH! Hoi nyahh! nasib baiklah kau takde perasaan kat perempuan. Kalau tak memey tak selera nak buang air kat situ.

Bagi menunggu tibanya waktu subuh, kami melepak lama-lama kat Dataran Merdeka. Berlagak jadi tourist lahh konon nye kejap. *puii!*  Ape lagi! It show time! Sampai kat depan Dataran Merdeka tuu kiteorang conquer untuk tangkap gambar sahaja. Memey gila dorang ni.

Mereka yang menggila di hari ini:
  • ·     Faliq (selaku ‘Leader’ untuk Program Iftar berjemaah kali ni)
  •       Ika (selaku "Pengurus Kenderaan" untuk kiteorang semua)
  •       4 orang outsider yang dijemput untuk "happening"kan suasana (Iman, Apis, Jasmine and Fara)
  •       Gegadis Nisa, Yana, Natrah dan Fad sendiri
  •       Roket, Azzam dan Ali selaku pemandu kereta.
  •       Chiwan, Nazmi, Faiz, Duyung and Tok Penghulu




Terima Kasih semua yang dah menggila! :) 

Raya Haji di Negeri Sembilan


Hai semua!
Fad baru je balik dari rumah Cik Ika kat Batu Kikir,Negeri Sembilan. Best gila,gila,gila. Gila pun tak best macam ni.Macam-macam benda yang Fad tak pernah nampak. 
Salah satunya ialah Ayam Bulu Terbalik. haa! daebak kan?



Salah duanya pulak ialah, Jambatan yang ke-2 tertinggi di Malaysia. How i know? Haa! sebab sebelum nak memasuki jabatan tuu siap ada signboard yang tertulis "Ini adalan Jambatan Ke-2 Tertinggi di Malaysia". Fad tengok jee signboard tuu terus tergelak-gelak sepanjang perjalanan. Sumpah kelakar gila! Sebab kat Penang tuu antara jambatan yang tertinggi di Malaysia pun tak letak signboard sebegitu. Pelik aihh!

Selain itu, Fad dah pecah rekod dunia sendiri sebab dah menelan Gulai Ikan Patin Tempoyak.Bunyinya memang cantik nampak macam sedap, TAPI! Fad tak boleh telan tuu semua. Memey sakit perutlah time tuu. Cercirit jugak lah kejap. *perlu mention ke kat sini* Pasni memey den takmo dah menelan this semua. Adeh! Biane!


Sekian saja entri kali ini. ByeBye.


Hari Jadiku 2011


Hye! Tak sangka hari ni fad dah pun genap 19 tahun. Dan hari ni jugak fad first launch blog ni. Bytheway, ramai jugak fad dapat wish hari ni. And ade yang certain member fad ade yang tak tahu hari birthday fad at all. Hahahaha! Soo funny! Even my mom and dad pun tak ingat hari ni hari jadi aku. Biasalah drang might be busy doing ther stuff lagi. No need to wonder sangatlah.



Tapi dalam banyak-banyak wish yang fad dapat fad tertunggu sangat-sangat wish daripada oraang yang dah lame fad tak contact selam ini. Puii! Ayat poyo gila lah pulak kan. *muntah kaler rainbow jap*

Thanks jugak kepada dua boypren tempat aku try bergusti  selama ini iaitu En Zulisham dan En Shaharshah bin Shamas kerana sudi bergayut di bawah pohon asmara yang sangat lama. Memang hari ni berlalu dengan tanpa rasa bosan gitu! And the menyayat hati part is when my besh fucking friend tak wish birthday aku today. Alaa. Itsokay. *padahal memang tengah terasa gila time ni.*

How my birthday goes today? Pewh memang sangat deabak! Cukup jee 12.00 minit tengah malam buta 9 Ogos, Encik me”Rocket” ke bintang telah selamat menyimbah aku dengan segelas air oren the dicalit krim kek daripada Encik Ali Muaaz dan tak lupa kepada Encik Faliq yang menyanyikan lagu birthday Fad. Evendo its simple tapi ni pertama kali dalam sejarah hidup happen such crazy things. Thank jugak kepada Cik Ika dan Cik Yana sebab dah memanggil mangkuk-mangkuk hayun bertiga tadi untuk beri kejutan tak berapa yang sangat sengsara kepada saya. *puii! Ayat poyo!*

Pemenang bagi birthday wishes hari ini jatuh kepada Cik Aishah Khamar dan sayangnya Cik Nurul Nadia mendapat tempat terakhir untuk birthday wishes list untuk hari ni.

Got special keychain from Brunei. Thanks to En . Nazmi.

Thanks to Cik Tika “Shin Chan” sebab dah belanja dinner and supper for today. A set of Mekdi and also CoolBlog. Wee^^ *konyang den hari ni!*




Peace yo! I got free food today!



Bersungguh beno mencekik. Aigoo.

The Photographer: Cik Ika