»

Trip Pusat Jagaan Suci Rohani, Damansara.

Salam.
Yuuhuu! Its really a very very very happy day lah for me. Mane taknye, Fad and the geng selamat  menghadiri lawatan sambil belajar *bukan macam lawatan zaman sekolah dulu ehh* ke Rumah Anak Yatim yang terletak di Damansara. 

Sesampai jee Fad kat situ, terkedu, kelu lidah nak cakap and ter"freeze" kejap gerakkan Fad ni. Totally rasa awkward tetibe. Tengok bebudak yang ade memey cute-cute belaka! Terdetik jugak kat hati ni nak tanya "Parents adik mana?" , "Kenapa adik kat sini?" ,  "Parents kerja apa dikk?" tapi dirasakan macam tak terluah sebab takut dorang terasa kalau Fad tanya macam tuu kan dorang. Even perasaan ingin tahu Fad ni tebal gila bagaikan seempuk batan kat rumah tuu tapi nak terluahkan tuu bapak punya takut bagaikan ade harimau yang nak tunggu baham kitw dari depan. *amboi! jauh sangat imiginasi tuu! takpe takpe fad dekat kan sikit*

Actually, this first time Fad pergi Rumah Anak Yatim. Before ni just tengok kat tv jee. *ini bagaikan penghargaan kepada diri sendiri sebab buat benda yang tak pernah buat* Majority of them macam pediam jee. Lagi-lagi adik-adik yang perempuan. bak kata pepatah melayu songsang, Shy Shy Cat gituu. hahahaha 
Tapi yang adik-adik lelaki memang bagi a really good respon :) Dorang memang senang nak masuk dengan orang lain.

Dalam nak hidup nak enjoy, enjoy jugak tapi orang yang susah janganlah lupa. Kita senang kat dunia ni hanyalah sementara jee. Tak salah kita share kesenangan yang kita ade ni dengan orang lain. Tak merugikan pun sebenarnya lagi kita murah rezeki pun ade. Aktifkanlah diri dengan lakukan benda-benda gini. It will be another best experience to uolls next time.



Keadaan yang terlalu crowded telah menyebabkan Fad dan yang lain- lain mlas nak interframe




Lalu kami buatlah frame yang lain kat belakang. malas nak berhimpit punya pasal.





Fad dan adik angkat Fad. Sumpah pendiam gila! 



Last but not least, tangkap gambar depan bas pun jadi lahh.


Credits to: The Photographer
                 Cik Ika

No comments:

Post a Comment