»

Kenduri Kahwin Di Sg.Lui


Salam semua :)

" Pejamkan matamu untukku
Dengarlah dunia berkata-kata
Usah kau ragu di sini tempatmu
Walau berubah di mata kita tetap indah
Selagi kau masih percaya

Ketawa kecewa terpisah
Jalan yang lurus kian berhalang
Adakah semua ini yang ku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
Ku harap ku masih percaya


Adakah semua ini yang ku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
Ku harap kau masih percaya

Buka matamu
Biar aku memelukmu
Kita bersama masih muda masih mentah
Ku harap kau masih percaya

Selama ini selama ini
Selama ini selama ini
Selama ini selama ini
Selama ini "



Kalau sebut jee pasal Sungai Lui, mesti tergiang-giang lagu Aizat Hamdan tuu kan? Haa..Fad pun terkejut bila pertama kali dapat tahu ada lagu pasal Sungai Lui ni. hahahaha Macam eh?! Sungai Lui? Ku tahu tempat itu!

Sungai Lui memang exactly right macam lirik lagu kat atas tu. Tempat dia tenang jee. Fad sebenarnya dulu ade sertai satu program anak angkat ki area Hulu Langat. tup..tup..tup..dapat kat Sungai Lui. Sampai sekarang kiteorang still contact each other even dah hampir 3 tahun rasenya.

Baru-baru ni.. I mean takdelah baru sangat pun Fad pegi Sungai Lui sekali lagi setelah dah lama tak menjejak kaki di rumah keluarga angkat sendiri setelah 2 tahun lebih. Alhamdulillah Allah dah memberikan Fad umur yang panjang untuk menjenguk family angkat Fad yang awesome ni.

Pergi sebab ape?! haa.. sebab kenduri kahwin Along! Sebenarnya Fad tak rapat sangat dengan Along.Just kenal macam-macam tuu jee lah. Tapi pape pun tahniah buat Along :)




Tapi! Fad tak pergi keseorangan. No..no..no..no.. bapak segan kot kalau pegi kenduri kahwin sensorang! Oleh itu, Fad bawaklah sekali roomate penggila suasana. Takdelah bosan sangat.



Agak excited jugak lah bila dah sampai rumah. hahahah..yang paling kelakar waktu hari kejadian ade banyak kenduri kahwin dan nasib baik Fad tak getting confused sebab Fad still ingat rumah kat mana. :)
Just sesat time jalan kat pekan jee.

Korang tahu tak Sungai Lui ni dekat dengan Sungai Gabai? Kalau tak tahu, meh fad nak habaq mai. Sungai Lui ni sebenarnya sebuah kampung yang dekat dengan Sungai Gabai. Kat Sungai Gabai tuu takde kampung pun. (Betulkan Fad kalau Fad silap.) Haa.. Kampung Sungai Lui ni femes dengan kuih bahulu dia.Sumpah kuih bahulu memang sedap! Dulu Fad pernah beli sekali. Tapi kesedapan dia tergiang-giang sampai hari ni. Itulah kuasa bahulu.

Tapi sayang nya waktu hari kejadian Fad xdapat nak singgah ke gerai menjual bahulu tuu sebab Mak Cik yang baked bahulu tuu pun pergi kenduri kahwin Along. T.T sedih jugaklah kejap.

Pelamin Along, even its simple tapi tetap AWESOME! Yeah!


Sementara pengantin laki dan perempuan tengah makan berhadap kat khemah luar,kiteorang ape lagi! Conquer pelamin habis-habisan! tuu namenya gatai nak kahwin. hahahaha Kelakar gila kan?





Hari kami tak berhenti begitu saja, bagi memenuhkan jadual harian, kiteorang ape lagi! Buat kerja gila pergi Pantai Morib sambil having a Dominos for dinner.hahahaha Kalau dah gila,memang dibawaknya sampai ke malam lahh.

Siap posing dengan pizza bagai bagi menunjukkan bertapa excitednya kami makan ala western for dinner. Syukur ke-hadrat illahi dengan rezeki yang kau berikan. :)






Kalau diikutkan rasa gila berpanjangan pun tak boleh jugak kan? So,setakat ini jee lah entri Fad buat kali ni.

To my roomates: Thanks soo much because sudi mengila-gila with me.
To Along: Selamat Pengantin Baru Along! Semoga Dimurahkan Rezeki dan dikurniakan anak cepat-cepat yee. :)

See you on upcoming entries! Bye! :)

Sayang sangat-sangat!

Assalamualaikum!.Barisan orang-orang yang saya sayang sangat!, Thanks for being in my life ;)


Firstly,ofcoz lahh anak kesayangan <3 
Semakin lama,semakin membesar,kalau boleh aku nak jee die maintain kecik..Nak terus melayan kerenah die ni..He was the sweet boy ;) and always be my heart..

Barisan tentera yang ade kat rumah halaman..macam-macam karenah dorang smpai mati kutu nak pkiaq!.


 Zaman yang xleh di lupakan adelahh zaman persekolahan..Susah senang nak buat add maths bersama..Ape yang paling penting,aku paling blurr dan sangat clumsy..x caye?.tnya lahh ahli-ahli kelas aku.. ;)


Haa..zaman giatmara :) time nii aku banyak gile-gile..kawan dgn dorang2 ni lahh..^ kelakar2..




 Last but not least, zaman lani..zaman aku di GMI.Classmate yang pelbagai macam ragam nyerr dan peringkat umur dan jugak roomate yg gilak-gilak.Dalam bilik,aq sorang jee blah utara.Nak membebel utara,aku membebel sorang.hahaha =D

Sekian saja entri untuk hari ni..


Vanilla Coklat

Assalamualaikum dan Hai!.

Korang mesti tengok Vanilla Coklat kan? Kan? Kan? Haa. Tapi korang terfikir tak kenape title drama tuu Vanilla Coklat? Nak cakap dorang berlakon kat kilang aiskrim takde pun. o.O" Pelik tak?


Haa! Vanilla Coklat yang sebetul betul betulnye adalah macam gambar bawah ni haa. ;P
Hehehehe..


Main-main jee. Bagi yang ade pasangan yang similar macam atas ni jangan amek hati pulak yee. Kang nangis then ngadu kat parents pulak nak nak bagi penumbuk free pun ade. Sebab den takthu nak habaq ape kat entri nii.

Sekian.
Bubye ^^