»

Hero in Heart ;)

Standard lahh kalo perempuan suke laki hensem2..Lumrah wanita katekan..Jenis laki yg aq suke plak?.wahh.. ^^ gatai beno fad ni..hehehe..

1st place:Adikku sayang,Muaamar..
I Love This Boy so so so much..name pun adik sayang kann..standard lahh..plig penting,mate die tuhh..ikut mate aq.. 0.0" (Blinked eyes..)


2nd place: Jung Yong Hwa
Pelakon Heartstrings dan jugak You're Beautiful,Penyanyi bagi kumpulan CN BLUE..
Lately ni tergile2 kan die sgt..hehehe =D


3rd place: Kim Hyun Joong
Pelakon Boys Over Flower and Playfull Kiss (ade byk lg cite laen,tpi 2 nii je aq da tgok),Penyanyi solo dan berkumpulan (SS501)..




4th place: Mason Moon
Pelakon Baby by Me (not sure with the title)..nii gambar waktu die kecik dulu..skang dah besar dah..
Wish satu hari nnt aq dpt ank mcm muke die.. =.=" <berangan sudah..



5th place: Siwon
Pelakon dan Pengacara..Ahli kumpulan Super Junior..(yg nyanyi lagu "Sorry,Sorry" tuu lahh..)



6th place: Taecyeon
Pelakon dalam DreamHigh 1,Penyanyi kumpulan 2PM
x minat sgt lahh..tpi ape yg penting,die menari mmg cantik lah gile!.



7th place: Jang Keun Suk
Pelakon dalam You're Beautiful dan byk lg..Penyanyi jgak..
Die ni kalo senyum nmpak comel gile!.tuu yg kekadang aq pun boleh jd gile~..lalalala..


8th: Logan
Penyanyi Big Time Rush
Name die logan ok,not "longan" yg utk ABC tuu..die antara yg manis di mata aq dalm kumpulan BTR..


9th: Afgan Syah Reza
Penyanyi dari Indonesia..Suara die sedap sgt..suke sgt suare die..most of his song,mesti gune instrument dari orchestra bagai..and lagu die byk yg mendayu..kne dgn jiwa aq.. : P



10th: Kim Sang Bum
Pelakon dalam Boys Over Flower..Sekali-sekala ada menyanyi jgak..
Suke tgok die time rambut pendek jee..sbb bler die rambut pjg nmpak mcm hodoh benau!.hehehe..


Sekian saje senarai "Hero in Heart ;)" aq..majoritynye korea kan?.hahaha..almaklum lahh,tgah gile korea skang nii..papehal dorg sume mmg cute2 ^^..hehehehe..

Kalo korang perasan lah,aq minat/suke style yg lebih2 kurang jee..perasan tak?.mesti perasan kan?.
OWH!!.Perasan nye aq.. :P < this just for fun jee ;)>

Rock The Youth!

Special for youthers out there..

Weehuu!.Rock The Youth for this year!!..JOM PEGI~ ~ ~.. =)

What most important is..It's FREE!..

For more information,kindly please refer on the poster :)


Kunjungi Link di bawah untuk melihat artis-artis yang akan memeriahkan "Rock The Youth" di Kompleks Belia dan Kebudayaan Seksyen 7,Shah Alam :)

https://sites.google.com/a/mysjyc.org/ecopalooza/LINEUPS/music#TOC-Heart-A-Tack

School Trip to Fedora Conference ^.^/

Hai Semua :)

Baru-baru ni.I means takde lah baru mane pun.Kiteorang geng-geng budak "belajar" ke satu coference yang agak besar jugak lahh kat APIIT (Bukit Jalil). Kat mane tempat tuh? jangan lah korang tanya Fad sebab Fad ikot jee drebar bus yang membawa kami ke sini.

Turun-turun jee bus,haa! tu dia! dah terpangpang dengan besau nya banner "Fudcon 2012" .
Wahh..dari gaya macam best kan? dengan tempat ala-ala eksekutif gitu.



Lepas beratur macam budak sekolah untuk megisi borang kaji-selidik,ape lagi..Kami selaku gegirl yang gila kamera pun tangkap gambar dengan model Fudcon 2012 iaitu banner Fedora :)


Yang lelaki pulak menunggu conference yang akan diadakan tak bape lama pun lagi.Tengok tuu semua muka bangun tidur lagi kan? .hahahah.kan dah kena bangun pagi nak dengar conference punya pasal :)



Time ni first coference yang kiteorang masuk.Pewh! ramai giler foreigner yang rata-ratanya dari over the laut. Uish2..ni semua pakar-pakar hacker seluruh dunia taw :)
Ape yang menyedihkan,time Fad masuk conference tuu semua bawak lappy masing-masing.hahahaha.Nampak tak? Fad datang conference tuu sehelai sepinggang tanpa bawak sebarang lappy.Nasib baik ade notebook dan pen sebagai penyelamat.



^ haa ni para senior yang bawk kiteorang ke Fedora Conference ni.Thanks Seniorita :) Haidi,Kak Ina dan sape ntah lagi sorang tuu.*Sorry Fad lupe nama =.="


 Haa.First conference memang best sangat! Damn best giler! peneramah yang datang adelah all over the world dan yang kat gambar atas ni ^ ialah Joshua Wolfe dari Kanada.

Second conference kiteorang masuk adelah dari seorang penceramah dari India.Pewh time ni memang slot dia amazing giler eventhough little bit bosan lah.
Nampak tak Fad and the geng kat hujung tuu?


Berakhir sudahlah 2 conference yang Fad volunteer masuk.Pastu kiteorang pun jalan-jalan kat koridor tuu sebab dah sejuk tahap giler lah!
Time tengah enak berjalan-jalan kat koridor tuu,Fad dan yang lain ditegur oleh salah sorang orang Fudcon untuk masuk another conference.OMG! tolonglah..saya dah kesejukkan dalan conference tuhh.* Padahal salah sendiri tak bawak sweater kan?


Dengan lajunya kami lari-lari berkejaran ke kafe bawah tanah dorang untuk menyembunyikan diri.Macam kat sekolah pulak kan? Sumpah semua dah bosan dengar dorang talk ni..talk tuu..talk..talk..talk..
Tengok tak masing sedang tidur dengan lenanya.Hahahaha..kesian!



Tengah dorang sedap dibuai mimpi basah! hahaha.Fad dan Ika pun keluar untuk memanaskan badan.Dah macam kat overseas kot sejuk die.Pewh! pengajaran untuk akan datang kalau nak datang conference pastikan korang bawak sweater yeee!


Yeah! it's time too blahh sudah~~..haa! tapi jangan lupa amik free gift dari mozilla dulu..yeah! 
Tenkiu Mozilla Firefox!



Sebelum balik,kena tangkap dulu! SAY CHEESE! wee~~..


 Berakhirlah Fudcon Conference untuk hari berkenaan.Insya'Allah tahun depan kalau ada lagi Fad pergi nyehh..tapi kali ni Fad bawak Sweater :)


Bubye! :)

Credits to :The Photographer 
                 En. Abdullah Azzam Sulaiman
                 Cik Ika


FudCon Kuala Lumpur


Hello there!.nieh aq pun baru dapt tahu psal program ni dripada senior..jom ke sne..sume blaja psal FEDORA..

Ape tu fedora?.Bacalah di bawah ni =)



For more details on tempat,nak register or ape jee event je yg ade..silalah kunjungi website yg telah tertera..=)

Specially for those yg minat dalam networking,it dan sewaktu dgn nyer...=)

T.T" Sorry Sungha Jung

Konsert Sungha Jung di kampung halaman cek..adoiai!.all ticket already solle2..





Terkilan beno lahh..tahu ade konsert ni pun a few days yg lepas..Saket hati...saket sekali..kalo aq g pun da xde seat da..mybe the place was very limited kott..T.T sob..sob..sob...


Actually kalau aq tahu much more earlier,aq skang ni da start menabung da..sume semata2 Sungha Jung..


Ticket Price :|



Bagi korang nak beli tiket for 5.00pm Show punye,boleh lahh refer link on the picture atas nii ^

Cermin Mata bukan untuk budak NERD =="

Hai korang-korang..yee entri Fad hari ni memang pelik ke beno..
sume psal spek..
Budak yang pakai spek siap pakai frame yang besau tuu selalu di perkatakan budak nerd-nerdy..OWH!.Please lahh..Fad pakai spek,xkan tuuu bermaksud Fad nerd?

Ari nii Fad nak habaq mai kat hangpa suma yang Fad nii bukan minah/gadis NERD!.

And x semestinye budak nerd ni jugak yang berpakai cermin mata..
Korang yang pakai spek maybe paham maksud aku..sbb nowadays ni memang ramai orang selalu kaitkan budak nerd budak yang pakai spek bingkai besau-besau..kamonn lahh..skang ni memang trend korea sedang melanda..dan bila trend korea melanda,sume cara pemakaian korean2 ni jadi ikutan ramai..dan slah satu pemakaian yang jadi ikutan ramai adalah cermin mata bingkai besau dan full..


haa..nii koleksi spek yang Fad ade..sume cikai-cikai jee..janji bile Fad pakai,Fad dapat melihat alam dengan Clean and Clear gituu..hahahaha..

Sejarah spek?. meh2 Fad nak habaq maii nii :

Spek Merah 
Hak atas sekali tuu spek pertama den time skolah menengah..mata Fad nii baru jee berjinak-jinak dengan kerabunan pada Tingkatan 4 (2008)..

Sebab ape kaler merah?.

Simple jee..time Fad skolah tuu "Sinetron Bawang Putih Bawang Merah" tengah femes sangat..dan di sebabkan fenomena tuu Fad pun amek kaler merah sebab dia punya bingkai tuu kat tepi belang-belang merah putih..
Hey..korang jangan terkejut plak yang spek Fad nii penah mendapat gelaran "Spek AWAS" nii semua akibat belang-belang merah putih.

Sebab penukaran: Power dan Silau menaik dengan tinggi nya.dan handler dia senget sebelah akibat tidur sambil memakai spek.

Spek Putih
Spek nii merupakan spek kesayangan Fad sebab fad beli dengan gaji pertama kerja pertama Fad..maksud Fad,Fad beli spek tuu dengan First kerja +First gaji.. :) Sayang bangat dehh spek nii..Fad terasa diri bagaikan seorang "Doktor" bila pakai spek nii..hahahaha..

Sebab ape kaler putih?

Time nak beli spek tuu memang jadi rambang mata dengan bingkai-bingkai yang cun - melecun dan kepala pun jadi petak sekejap apabila nak pilih spek yang betul..Atas nasihat pakar spek a.k.a kawan Fad, Nurul Atikah Binti Abdul Rahim mengesyorkan Fad spek nii.. :)

Sebab penukaran: Pecahnya cermin di sebelah kiri bingkai akibat terhentak dengan laptop..(betapa GANAS nye Fad)

Oleh demikian,menangis lahh Fad selama 2 jam terhenti-henti dan dimarah oleh ibu dan bapa Fad untuk 2 hari berturut-turut..disebabkan spek nii paling Fad sayang, Fad jadi emotional hampir 4 ++ hari berturut-turut..ini telah menunjukkan betapa sayang Fad kat spek nii.. :)



kenangan bersama spek putih  T.T"


Spek Coklat Gelap
disebabkan untuk menggantikan spek putih di atas mencecah 1 set spek baru lalu Fad pun beli spek yang baru..lagipun time beli spek nii..xde hati lansung nak menggantikan spek yang putih diatas tuhh..tapi ape kan daya..dri fad ni seksa sgt time xde spek..boleh diibaratkan macam xde mate pun ade :)

Spek nii nampak mcm budak nerd biler pakai..tapi,apekan daye..terpakse diturutkan juga =.="

muke Fad mmg nampk mcm orang tue kan?. =.="

Kem Mumtaz 2012 S.R.A Sungai Ramal Dalam


Assalamualaikum dan Selamat pagipetangmalam semua J


Sebagai pengenalan diri kan, Fad adalah salah sorang fecilatator di bawah SNB Training and Consultancy yang lebih famous dikenali sebagai KAk Siti J cute kan? First time Fad jadi one of the Fecilitator for this such of program. Hee J


Happy tuu memang tak terkira sebab dapat jumpa adik-adik yang cute-mute belaka and plus that dorang ni memang very adorable habaq hang! Kem ni melibatkan pelajar-pelajar darjah 6 yang akan menduduki PSRA tak lama lagi. So, semua student dia rata-rata umur 12 tahun.





 Dorang memang spontan sepanjang masa dan sentiasa happening! This the moment that I couldn’t forget lah! Sayang sangat kat adik-adik ni semua.










Sebelum tuu, Kak Siti kat sini nak ucapkan Selamat Maju Jaya untuk adik-adik dari S.R.A Sungai Ramal Dalam ni dan thank for the moments you alls give me J

Salam Sayang dan ByeBye,
Fadlina Nasir (Kak Siti)