»

Cermin Mata bukan untuk budak NERD =="

Hai korang-korang..yee entri Fad hari ni memang pelik ke beno..
sume psal spek..
Budak yang pakai spek siap pakai frame yang besau tuu selalu di perkatakan budak nerd-nerdy..OWH!.Please lahh..Fad pakai spek,xkan tuuu bermaksud Fad nerd?

Ari nii Fad nak habaq mai kat hangpa suma yang Fad nii bukan minah/gadis NERD!.

And x semestinye budak nerd ni jugak yang berpakai cermin mata..
Korang yang pakai spek maybe paham maksud aku..sbb nowadays ni memang ramai orang selalu kaitkan budak nerd budak yang pakai spek bingkai besau-besau..kamonn lahh..skang ni memang trend korea sedang melanda..dan bila trend korea melanda,sume cara pemakaian korean2 ni jadi ikutan ramai..dan slah satu pemakaian yang jadi ikutan ramai adalah cermin mata bingkai besau dan full..


haa..nii koleksi spek yang Fad ade..sume cikai-cikai jee..janji bile Fad pakai,Fad dapat melihat alam dengan Clean and Clear gituu..hahahaha..

Sejarah spek?. meh2 Fad nak habaq maii nii :

Spek Merah 
Hak atas sekali tuu spek pertama den time skolah menengah..mata Fad nii baru jee berjinak-jinak dengan kerabunan pada Tingkatan 4 (2008)..

Sebab ape kaler merah?.

Simple jee..time Fad skolah tuu "Sinetron Bawang Putih Bawang Merah" tengah femes sangat..dan di sebabkan fenomena tuu Fad pun amek kaler merah sebab dia punya bingkai tuu kat tepi belang-belang merah putih..
Hey..korang jangan terkejut plak yang spek Fad nii penah mendapat gelaran "Spek AWAS" nii semua akibat belang-belang merah putih.

Sebab penukaran: Power dan Silau menaik dengan tinggi nya.dan handler dia senget sebelah akibat tidur sambil memakai spek.

Spek Putih
Spek nii merupakan spek kesayangan Fad sebab fad beli dengan gaji pertama kerja pertama Fad..maksud Fad,Fad beli spek tuu dengan First kerja +First gaji.. :) Sayang bangat dehh spek nii..Fad terasa diri bagaikan seorang "Doktor" bila pakai spek nii..hahahaha..

Sebab ape kaler putih?

Time nak beli spek tuu memang jadi rambang mata dengan bingkai-bingkai yang cun - melecun dan kepala pun jadi petak sekejap apabila nak pilih spek yang betul..Atas nasihat pakar spek a.k.a kawan Fad, Nurul Atikah Binti Abdul Rahim mengesyorkan Fad spek nii.. :)

Sebab penukaran: Pecahnya cermin di sebelah kiri bingkai akibat terhentak dengan laptop..(betapa GANAS nye Fad)

Oleh demikian,menangis lahh Fad selama 2 jam terhenti-henti dan dimarah oleh ibu dan bapa Fad untuk 2 hari berturut-turut..disebabkan spek nii paling Fad sayang, Fad jadi emotional hampir 4 ++ hari berturut-turut..ini telah menunjukkan betapa sayang Fad kat spek nii.. :)



kenangan bersama spek putih  T.T"


Spek Coklat Gelap
disebabkan untuk menggantikan spek putih di atas mencecah 1 set spek baru lalu Fad pun beli spek yang baru..lagipun time beli spek nii..xde hati lansung nak menggantikan spek yang putih diatas tuhh..tapi ape kan daya..dri fad ni seksa sgt time xde spek..boleh diibaratkan macam xde mate pun ade :)

Spek nii nampak mcm budak nerd biler pakai..tapi,apekan daye..terpakse diturutkan juga =.="

muke Fad mmg nampk mcm orang tue kan?. =.="

No comments:

Post a Comment