»

School Trip to Fedora Conference ^.^/

Hai Semua :)

Baru-baru ni.I means takde lah baru mane pun.Kiteorang geng-geng budak "belajar" ke satu coference yang agak besar jugak lahh kat APIIT (Bukit Jalil). Kat mane tempat tuh? jangan lah korang tanya Fad sebab Fad ikot jee drebar bus yang membawa kami ke sini.

Turun-turun jee bus,haa! tu dia! dah terpangpang dengan besau nya banner "Fudcon 2012" .
Wahh..dari gaya macam best kan? dengan tempat ala-ala eksekutif gitu.



Lepas beratur macam budak sekolah untuk megisi borang kaji-selidik,ape lagi..Kami selaku gegirl yang gila kamera pun tangkap gambar dengan model Fudcon 2012 iaitu banner Fedora :)


Yang lelaki pulak menunggu conference yang akan diadakan tak bape lama pun lagi.Tengok tuu semua muka bangun tidur lagi kan? .hahahah.kan dah kena bangun pagi nak dengar conference punya pasal :)



Time ni first coference yang kiteorang masuk.Pewh! ramai giler foreigner yang rata-ratanya dari over the laut. Uish2..ni semua pakar-pakar hacker seluruh dunia taw :)
Ape yang menyedihkan,time Fad masuk conference tuu semua bawak lappy masing-masing.hahahaha.Nampak tak? Fad datang conference tuu sehelai sepinggang tanpa bawak sebarang lappy.Nasib baik ade notebook dan pen sebagai penyelamat.



^ haa ni para senior yang bawk kiteorang ke Fedora Conference ni.Thanks Seniorita :) Haidi,Kak Ina dan sape ntah lagi sorang tuu.*Sorry Fad lupe nama =.="


 Haa.First conference memang best sangat! Damn best giler! peneramah yang datang adelah all over the world dan yang kat gambar atas ni ^ ialah Joshua Wolfe dari Kanada.

Second conference kiteorang masuk adelah dari seorang penceramah dari India.Pewh time ni memang slot dia amazing giler eventhough little bit bosan lah.
Nampak tak Fad and the geng kat hujung tuu?


Berakhir sudahlah 2 conference yang Fad volunteer masuk.Pastu kiteorang pun jalan-jalan kat koridor tuu sebab dah sejuk tahap giler lah!
Time tengah enak berjalan-jalan kat koridor tuu,Fad dan yang lain ditegur oleh salah sorang orang Fudcon untuk masuk another conference.OMG! tolonglah..saya dah kesejukkan dalan conference tuhh.* Padahal salah sendiri tak bawak sweater kan?


Dengan lajunya kami lari-lari berkejaran ke kafe bawah tanah dorang untuk menyembunyikan diri.Macam kat sekolah pulak kan? Sumpah semua dah bosan dengar dorang talk ni..talk tuu..talk..talk..talk..
Tengok tak masing sedang tidur dengan lenanya.Hahahaha..kesian!



Tengah dorang sedap dibuai mimpi basah! hahaha.Fad dan Ika pun keluar untuk memanaskan badan.Dah macam kat overseas kot sejuk die.Pewh! pengajaran untuk akan datang kalau nak datang conference pastikan korang bawak sweater yeee!


Yeah! it's time too blahh sudah~~..haa! tapi jangan lupa amik free gift dari mozilla dulu..yeah! 
Tenkiu Mozilla Firefox!



Sebelum balik,kena tangkap dulu! SAY CHEESE! wee~~..


 Berakhirlah Fudcon Conference untuk hari berkenaan.Insya'Allah tahun depan kalau ada lagi Fad pergi nyehh..tapi kali ni Fad bawak Sweater :)


Bubye! :)

Credits to :The Photographer 
                 En. Abdullah Azzam Sulaiman
                 Cik Ika


No comments:

Post a Comment