»

-Curi Gambar- Saya Tak Salah!

Salam semua bloggers and blogwalking :)

Hah! Dari title kat atas tuu dah cukup mengejutkan semua pihak. Bagi yang sakit jantung tuu, bukan niat Fad untuk nak mengejutkan anda tapi saje jee. heee Just nak make it looks much interesting. 

Fad di sini dengan honestlynya nak bagitahu yang Fad dah mencuri gambar tanpa izin daripada adik Fad; Ilham. " Ilham, Kakak minta maaf yee. Nanti kakak kreaditkan entries ni kat Ilham :) " 

Gambar ni diculik oleh Fad sendiri apabila Fad mengodek-godek lappy beliau. Memang ni suatu perbuatan yang salah tapi, hehehe :) Sharing between siblings shows the caring. Kan..

Beliau sedang menyiapkan satu kerja kursus sejarah about keunikkan Penang. The way Ilham capture gambar ni boleh tahan cantik eventhough kalau zoom agak pecah laa. Tapi tak pernah ku tahu pulak adikku ni ade bakat photography yang tersimpan. =.=" hmmm..

Tapi yang Fad perasan ade banyak gila gambar feri yang dia capture =.=" maybe nak bagitahu ade bape banyak bilangan feri yang ade kat Penang kott. Maybe..





Walaupun dari gambar di atas menunjukkan banyak gila feri yang ada tapi, kesesakkan kereta, motor dan orang tetap tak berkurang jumlahnya. Aish! lepas ni rasanya kat Penang ke buat ferry yang double,triple besarnya. hahahaha

Haa.. Dari gambar ni pulak maybe Ilham nak mengatakan yang Penang ni ade persekitaran yang tenang,damai dan.. ntah! Penang memang best untuk holiday sebab dia pulau kan..Fad suka lepak kat tepi Pantai Gurney. Kat situ memang nyaman jee. 







Hah! Makanan femes kat Penang. NASI KANDAQ . Kekadang the main thing rakyat Malaysia datang Penang sebab nak rasa Nasi Kandar pure Penang mali punya. Memang tak dapat dinafikan lah Nasi Kandar kat Penang memang best! Kalau agak-agak korang datang Penang nak makan Tomyam,Ikan Bakar, atau Asam Pedas better pergi Melaka! Kalau datang Penang, makan Nasi Kandar lah toqq!

Depa menggunakan bahan mentah yang fresh dari ladang dan kebun untuk para pelanggan.
(Aik! Macam Fad pulak yang buat kerja kursus sejarah Ilham ni =.=")


Abang manis..Muka kasi handsome letak nasi laa. aiyoo..


Yang ni Fad tak tahu ape function Ilham tangkap gambar. =.=" senarai menu dan harga kat kedai ni kott. Berpatutan kann?


Yang mengejutkan Fad,Ilham pergi jumpa Toke Nasi Kandar Pelita terus! Siap salam bagai. Pewh! Cayalah Ilham!


Abang mamak belakang tuu pun nak enter frame. Ane! cer bagi peace sikit! hahahaha XD


Sekian sahajalah entries Fad untuk kali ni. Penang is one of Malaysia Interesting Place. Kita sebagai rakyat Malaysia should melancong dalam negara dulu then baru pergi luar negara bagai. Kalau melancong kat luar negara sampai dalam negara pun tak tahu mane interesting place, better korang takyah jadi orang Malaysia. (Eh! ter"emo" pulak. Maaf!)

Buat adikku Muhammad Ilham Bin Muhamad Nasir, sorry sebab kakak ambil gambar awak tanpa izin :) dan Selamat Maju Jaya untuk PMR tahun ini. Please do your best bro! Please! :)

Sekian,Terima Kasih.

No comments:

Post a Comment