»

Remote Control


Hai korang-korang.. J

Entri utk hari ni mmg pelik ke beno sbb Fad ltak title yg sngat jarang dibuat oleh orang yg waras..thats means,Fad nii kurang waras lah jugakk..

Ape korang tahu pasal remote control? Kalau korang taktahu ape tuu remote control,maknenyer korang adelahh insane yang patut ditembak by M16..ape kehe nye kalau taktahu ape tuu remote control dah besau2 gajah ni?.Ya Allah,sabo jee lahh..





Meh cek nak habaq mai,”Remote Control adlah satu objek yang berfungsi sebgai controller..dalam bahasa melayu nya Fad taktaw nak habaq kat ampa lagu mana..

Sbagai terdekat adelah, television plasma + wide screen kat rumah korang tuu..Tv tuu menggunakan sebuah remote control untuk memudah kan korang menekan segala ape channel yang ade..banyak lagi fungsi nye,ia boleh dijadikan sebagai pengganti microphone dan alat membaling kat orang.. hehehehe..

Actually!, entri hari ni bukan Fad nak cita pasai Remote Control tapi Fad nak cita psai orang meng”ontrol” hidup kita bagaikan remote control..WAH?! hangpa faham dak apa yang Fad try nak luahkan ni??.
Ok lahh..senang cita Fad nak bgtw pasai orang yang selalu control kita without using any controller object ..it’s a mind controller but not hypnotized OK!!Ianya berlaku dalma keadaan kita tak sedar yang kita nii dah macam controller die..OWH please lahh.that’s type of person was really the SYAITOONN kot..
Kenapa pulakk kan?.


Kenapa ? Kenapa? Kenapa apa? Nieh suma sebab person yang lagu nii dia takda kawan rapat kott..semua orang dia tak puas hati..apa orang ade,dia mesti nak ada jugak!.kang ku katok kpala tang dinding baru nak taw..Fad taktahu lahh nak cakap lagu mana..kot2 dia jeles kaa,cemburu kaa,sakit hati kaa..Ni memang Fad betoi-betoi tak paham at all..Padahal budak nii baek paras rupa, comel lagi dari Fad(Fad ni cute jee ^^) ,have high taste of quality..quality tang mana Fad taktaw laa..

Tapi sorang ade tolong sedaqkan Fad,dan Fad pun bertanya yang laen depa pun dok cakap benda yang sama..I’m was just like a television that’s have been controlled by someone near me..Yea, ape yang bangang nye,Fad baru sedaq dan ada kebenaran lahh nye jugakk.. =.=” (admit myself)..
Macam mana boleh macam ni?.

Maybe sebab Fad always contact and always be with the “ ” and tanpa di sedari Fad dah decontrol..UIH!! penat Fad cer pikiaq2 balik tang mana kebenaran nya..tapi ternyata benar..That person thinks me as a servant at the time..hahaha.. lagu mana lahh fad nak menghindarkannya?.Payah aihh..

Seriously bila dah jadi macam ni,Fad da macam benci pulak nak dok kat bumi lama-lama..Kalau ada tiket utk “pergi” cepat,Fad dah lama beli dah..Tension bila kadang2 tuu kita selalu tolong dia,be always on dia side and last-last Fad ni dia layan Fad lagu sampah macam !@#$ pulak dah kan..Hadoiai..sampai bila pun taktaw lahh.. Mampuih p kat hang lahh..janji Fad dah tolong hang tang mana yang patot sebagai sedara sesame islam, and Fad pun malas nak gaduh ngan orang macam hang, sebab lebih baek Fad pi Padang Kota pekena gado-gado..lagi sedap  J perut pun kenyang..hati pun senang..

Nieh!.Fad tak kisah and tak hamek kisah at all if “ “ wanna jealous with me in any part of my life..hak hang nak jealous, bukan hak Fad..and one more thing I will try my best for not being as “television” anymore..This is my privacy, my hak and my life to choose..u can’t masuk-masuk interframe in it..

Dan conclude nya adelah :


Sekian saja entri untuk hari ini...Bubye~>>

2 comments:

  1. bahaya tu kalo sampai orang dah control hidup kita tanpa sedar..kena tegaskan diri takpun bersemuka dengan orang tu sendiri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak bersemuka macam mana kak yana? macam susah jee nak bersemuka..

      Delete