»

Harrods Tote bag Giveaway by Liza Razak

Assalamualaikum and Salam Ramadhan semua :)

Entri kali ini ditujukan khas untuk Sis Liza Razak untul nak join contest Harrods Tote bag yang cute ni :)




Kawan-kawan yang nak join contest ni,boleh lah refer ke official Liza Razak Blog http://pypylamb.blogspot.com untuk mengetahui terma dan syarat yang diperlukan :)


Ok,fad nak cite skit pasal gambar ni :) memang dalam syarat pentandingan pun ade nyatakan jugak :))

Sebab fad pilih gambar ni adalah disebabkan time ni fad pertama kalinya berpakaian seperti ladies.Sebab munasabah nye tuuu je lah :D Fad macam orang separuh gile sebab tak tahu nak padankan pakaian ni macam mne,tuu yang result die pun tak seberapa. Fad hanya pakai Dress hitam pendek,Selendang polkadot yang dipinjamkan dan Seluar jeans berwarna coklat lembut yang dipinjamkan jugak. :))

Terima Kasih kepada para peminjam yang telah meminjamkan seluar dan selendang ala-ala ladies dan sejak tu,Fad pun semakin rajin lah meng"google" cara-cara pemakaian seperti keperempuanan skit.TAPI! apa yang penting,adelah keselesaan si pemakai.Fad very2 lah selesa bila pakai macam ni dan plus! it/s very easy untuk digayakan :)

Tuu jee lahh description untuk gambar ni.Macam panjang sangat pulak kan? @.@"

Sekian,arigatok kosaimas :)




Kisah Cinta Pertama - Part 1



Kita berkenalan secara tak sengaja.Semua bermula dari kawan awak tuu pinjam phone saya sebab nak msg awak.Sejak tuu kita jadi rapat,berkenalan,berlawak jenaka semua.Saya maybe tak igt semua kisah permulaan cinta kita tuu.Tapi saya ingat macam mana jalan cerita saya boleh start kenal awak,keluar dengan awak then bersama dengan awak sebab awak cinta pertama saya.Dan saya pun yakin awak tak ingat semuanya kisah kita ni sebab saya bukan cinta pertama awak.

Awak: Salam..Sory erk?. Ni sape?
Saya: Ha?! X kenal ke?. Ni Saya lah..
Awak: Owh2..Sory2..keadaan awak kat situ macam mne? Ok?
Saya:  Saya dgn yg lain ok jee? Awak ok tak kat sane?
Awak: Penat jgak lah..Hari2 kena dera kawad lahh tuu lahh ni lahh..
Saya: Habis? Macam mne awak boleh msg dgn saya ni? Phone x kena rampas ke?
Awak: Saya msg sorok2..hehehehe..

Kita hari-hari msg walaupun time tuu awak ade kat PLKN. The cutest thing is awak msg dgn saye sorok2 sebab takut phone kena rampas.Kalau awak ade masa lapang jee,awak mesti  msg saya then bgthu saye kehidupan kat PLKN macam mana.Saya hanya mampu tumpang jeles sebab dulu saya teringin sangat nak masuk PLKN tapi, xde rezki. Huhuhu..

Saya: Awek awak x marah ke awak msg dgn saya hari2 ni?
Awak: Saya dah lame break dgn awek saya tuu..
Saya: Owh.. Ye Ke?
Awak: Ye laa..xkan nak tipu plak..Awk xcaye saya ke?
Saya: Saya tak cakap pape pun kan..

Actually, saya x percaya lelaki sgt sebenarnya,tp awak dah merubah segalanya.

Awak: Urm..Awak dah ade teman istimewa ke?

Timbul beribu tanda-tanya bile die tanya soklan mcm ni.

Saya: Ha! Maksud awak?
Awak: Awak dah ade teman lelaki ke?
Saya: Saya tak pernah kapel-kapel ni J
Awak: Ha! Kenapa? Betol ke ni?

Tak sangka awak pun purpose saya jadi teman wanita awak.Time tuu mmg saye gabra sangat2.Bagai nak luruh jantung ni.

Saya: Betullah lahh.Kalau saya tipu pun,bukan dpt sejuta hengget.Saya tak pandai lah cintan-cintun nii,nak sayang2 orang.
Awak: Biar saya ajar awak.
Saya: Ha? Macam mana? Blurr Jap..
Awak: Awak sudi tak jadi Teman Wanita saya? Saya akan ajar awak ape tuu cinta J

OMG! Saya langsung tak balas msg awak seketika.Saya jadi terdiam,then awak keep call and call saya.Betul nak luruh jantung time tuu..Saye pun agkat call awak and diamn seribu bahasa.Actually,tu lahh first time awak call saye.Selama ni kite just msg each other jee.

Awak: Awak?
Saya: Ye saye. Kenapa?
Awak: Kenapa tak balas msg saya tadi?
Saya: Saaya..Sayaa..tak tahu nak balas ape.. <Speechless>
Awak: Takpe2..Saya tak paksa awak pun,tapi saya dah mula ade perasaan kat awak sejak pertama kali kite contact each other dari hari tu.Saya nak awak tahu tuu jee..
Saya: Oh, Ok..
Awak: Urm..mungkin awak kekok kott cakap dalam phone macam ni.Takpe,kita msg k..
Saya: Haa..Ok..

Awak nak tahu tak? Saya mmg gabra tahap gaban biler awak tibe-tibe call saya macam tuu.Sebenarnya saya pun rasa yang same jugak.Even though saya dah cube sehabis mungkin meng”denied”kan perasaan saya ni,tpi ia still ade.

Awak: Fad..
Saya: Yee..
Awak: Kenapa tak msg ni? Ok tak?
Saya: Saya ok jee
Awak: Ok lah,saya ade keja nak buat ni.nnt kite msg lain ok?
Saya: Ok
Awak: Bye
Saya: Bye

Then kita still continue msg macam biasa seperti takde pape berlaku sebelum ni.We were getting much more closer sbb saya selalu dengar awak mengeluh pasal kehidupan awak kat PLKN tuu. Awak memang kuat merungut kan? Tapi..

Awak: Awak,macam mana? Awak sudi nak jadi Teman Wanita saya?

Saya mati2 ingat awak dah lupe psal purpose tuu. Hadoi! Kenapa nak ungkitkan balik ni? Buntu taw!

Saya: Awak betul ke nak ajar saya macam mna sayang orang lain?
Awak: Ye,Betul ! Saya akan ajar awak.
Saya: Bagi saya masa nak fikir dulu.Sebab saya taknak terluka nnt.
Awak: Ok,Saya bagi awak masa ok? Tapi jangan lah lame sgt taw.
Saya: Insya’Allah J

Sejak tuu,kite jarang msg jap sebab masing2 sibuk.Saya sibuk dengan family saya,awak pulak sibuk dengan aktiviti awak kat kem PLKN.Tpi, awak still tak lupe tentang purpose tuu..

Awak: Fad,Sudi tak awak jadi Teman Wanita saya?
Saya: Ye,saya sudi tapi ade satu syarat.
Awak: Hah? Ok2,ape syarat die?
Saya: Saya xnak sorang pun tahu pasal hubungan kite ni.Saya tak suke.
Awak: Maknanya kite couple ni,kite jee yang tahu?
Saya: Yup! Kite dua jee yang tahu.
Awak: Ok Sayang J
Saya: Ok

Sejak kita dah start bercouple ni,kite banyak buat joke same2.Kita berdua memang otak gila-gila.Time tuu saya rasa saya selesa sgt dgn awak then kita pun kenal each other lagi mendalam.Tiap-tiap hari kita msg then awak mesti update kat saye apa yang berlaku kat kem awak tuu dan saya pulak update ape yang berlaku kat kelas saya J

Bersambung..

Akan Datang~~ Kisah Cinta Pertama

Assalamualaikum dan selamat sejatera semua!!

Rindu kat korang semua,almaklum lah dah lama tak online2 nii..It's okay.sekarang ni Fad dalam pembikinan nak buat short storie untuk pembacaan korang semua.My writing xde lah bagus mane pun tapi tak salah kan kalau mencube? :)

Opps..Fad x siap lagi cerita dia tapi...tapi..tapi...cover untuk cerita dia fad dah siapkan dah.

Nantikan Kisah Cinta Pertama yang pertama kali dikarang oleh Fadlina Nasir <Amboi~~ bunyi macam gah beno!. :P>


Terima Kasih kat Cik Ika si photographer untuk gambar yang cantik ni :) Fad just edit sikit2 jee :))

Nantikan Kisah Cinta ni yang pertama kali dikarang dalam blog "Gadis Ribbon"

Sekian saja entri untuk hari ini.

Tetap segar sepanjang Ramadhan Al-Mubarak


Tetap segar sepanjang Ramadhan (Majalah NUR July 2012 terbitan Karangkraf)

Disaat Fad tengah boring selak-selak majalah Nur dalam bilik,Fad “TER”jumpa lagi info yang menarik yang kite boleh gunekan bersama.Ye laa..dah nak menjelang bulan Ramadhan ni,semestinya yang gegadis ingin terus tampil segar sepanjang hari ketika di kuliah mahupun di tempat kerja < ayat baku pulak =.=”.Oleh disebabkan itu Fad pun memetik article dalam page 18 Edisi Bulan Ramadhan punye J

Agak-agak kalau Fad tanya korang pasal puasa ni,korang tahu tak ape kebaikkannye?
Hahaha..mesti teragak-agak skit nak jawab kan?. Diibaratkan kalau nak masak Maggie pun sempat :P

Ok,Fad terangkan ape jee kebaikan puasa ni..Berpuasa adalah salah satu terapi terbaik untuk mendapatkan kesihatan yang baik.Dengan berpuasa ni,kita dapat memberi peluang kepada tubuh kita ni untuk berehat daripada proses pencernaan dan plus! mendetokskan radikal bebas yang dah bersarang tebuan melalui udara,minuman dan makanan yang kite ambil tiap-tiap hari tuu. Disebabkan tuu lah kalau kita nak tampil segar sepanjang hari, kite kena ;

1.       Tidur yang secukupnya
Disarankan sangat korang boleh peruntukkan tidur yang cukup untuk memulihkan kembali sel-sel otot dan juga organ tubuh supaya badan korang maintain segar.Tapi! jangan tidur banyak sangat pulak sbab nanti akan membuatkan badan kita lemah dan kulit jadi kering and plus!. tidur yang berlebihan boleh menyebabkan makhruh yee kawan-kawan J


2.       Membersihkan wajah
Dah penat melakukan aktiviti seharian,bersihkan lah wajah korang dengan pembersih muka,Clorox ataupun sabun Daia agar boleh mengembalikan m,uka korang kesegar dan sihat.Kalau rasa nak menyental wajah pun boleh :))  tapi lebih afdalnye kalau korang lakukannya secara rutin agar wajah tidak kusam and then pakailah pelembap dan pelindung matahari jika perlu agar wajah terlihat sihat dan berseri.


3.       Guna krim/losyen yang patut
Selain korang merawat tubuh,sebaiknya juga rawat dan lindungi kulit korang dari luar.Rajin-rajinkan lah sapu losyen agar kulit tak terlalu kering.Nak sapu losyen entire body pun boleh J sebab tuu losyen korang,bukan losyen Fad :P

4.       Minum air kosong banyak-banyak
Untuk mencegah korang daripada dehydrated ketika puasa,seeloknya time sahur tuu minum lah air suam banyak-banyak.Quota air masak yang selalu dinasihatkan untuk minum adelah dalam 6 – 8 gelas sehari. OMG! Fad pun x lepas nak minum air suam sebanyak tuu.Kalau air Milo ke,Neslo ke,Fresh Orange ke takpe lah jugak.

5.       Ambil buah dan vitamin
Last but not least,banyak-banyakkanlah pengambiah buah-buahan yang mengandungi vitamin C dan E, sebab dua-dua vitamin ni diperlukan untuk mengisi kehilangan bendalir dalam tubuh sekaligus menjaga kelembapan kulit plus! member tenaga sepanjang hari.

So,Fad dah listkan kat atas tuu harap-harap korang praktikkan sepanjang Bulan Ramadhan ni.Dan! Selamat Berpuasa untuk korang semua! Jangan ponteng puasa tanpa sebab-musabab yang munasabah.Okeh,sekian saja untuk entri kali ni..

Mari kite menangis :)


Assalamualaikum dan Hai!

Yee entri Fad hari ni pasal nangis-nangis like a baby J hehehe..Jap2 tengah nak buat introduction yg sedap sikit nak bace.

Ha! Dah ade idea dah J laju tak? Laju kan idea Fad datang? :P

Perempuan memang pandai bermain mata.Itu memang tak dapat dinafikan sejak dulu lagi J Dari bab nak menggoda,menggedik,marah,sedih mahupun gembira, mata memang memainkan peranan penting untuk ekspresi-ekspresi tuu semua.Dan hari ni Fad nak highlightkan adelah pasal nangis.Budak yang kuat nangis nii selalu orang tua-tua panggil cenggeng <betul tak ejaan? > Dan Fad dengan bangga pun nak menyatakan kat sini Fad memang cenggeng,kuat nangis,merengek,mengadu dan sewaktu dengannye.

Selalunye wanita yang dah besau-besau ni nangis ade sebab-sebab nyee.Kalau budak kocik tuu xyah habaq tang ni lahh.Budak kecik tuu memang menggunakan tangisan untuk menyatakan kat kite yang dewasa ni tentang keadaan dorang, samaada nak tukar lampin kee,sakit perut kee,haus kee..Budak kecik dah comfirm lahh nangis jee sebab tak belajar cakap lagi.Yang Fad nak ketengahkan adelah pasal orang-orang dewasa kite ni nangis.

Mengikut pengalaman yang Fad dah “rempit” all around,golongan perempuan akan menangis mudah mengalir air mata jika dia sedang ditimpa masalah yang kekadang sampai buntu nak selesaikan macam mana.Airmata perempuan lagi senang menitis kalau die tengah patah seribu hatinya ~ kekadang tuu tengah sedap-sedap makan popcorn kat GSC,tup2 mengalir airmata tanpa sebab..Padahal tengah layan Spiderman 3 macam takde kena-mengena jee nak nangis.Tuu lah dashyatnye airmata perempuan.

Perempuan ni sebenarnya memang seorang insan lemah.Memang dah dilahirkan sebegitu rupa.Antaranya lemah untuk meng”handle” perasaan dorang.Ade sesetengah perempuan might be tahan kesedihan die,bersabar dengan segala masalah yang datang tetapi dorang akan selalu mengeluh.Betul tak?  :)) I’m a girl and know how the feeling is.


Pewh! Panjang sangat lah pulak introduction Fad ni =.=” <Terlebih Sudah!>  Kalau zaman sekolah menengah dulu-dulu kalau karangan panjang sangat intro die lagu ni,pewh! Markah memang dapat 50% kebawah jee lah jawab nye..

Tanpa menaip lagi banyak ayat yang tak munasabah,Fad nak tunjukkan kat korang “Macam Mana Nak Hilangkan Tekanan dengan Menangis”.Fad amik article ni kat Majalah Rapi 01 Mei 2011 terbitan Karangkraf.Harap-harap pasni kalau ade tekanan kee,masalah kee atau tension sampai nak hentak kepala tang dinding,apelah kata kite nangis.Bagus tak idea Fad? Hee ^^..

1.       Meningkatkan Kadar denyutan jantung
Time kite menangis, denyutan jantung sebenarnya akan meningkat dan ia dianggap sebagai latihan yang berguna bagi rongga badan,urat-urat dada dan kedua-dua belah bahu.Selepas menangis, kadar denyupan jantung kembali perlahan sehingga menimbulkan perasaan yang sangat tenang,lega J.Betul,Betul,Betul!

2.       Membebaskan racun dari badan
Arthur Frank seorang ilmuan Amerika berkat, “ Oleh sebab air mata berfungsi mengeluarkan unsur-unsur beracun dari dalam tubuh, maka menahan air mata bererti tumbuhnya racun secara perlahan-lahan. Perempuan lebih cenderung untuk hidup lama berbanding lelaki.Plus lagipun lelaki kan ego setinggi tangga kat Batu Caves tuu, ade yang lagi dashyat setinggi ‘Patung Kuning Emas’ kat Batu Caves tuu pun ade! Ish..Ish..Ish..Dashyat aih!

3.       Air mata mengandungi 25% protein
Kajian di jalankan oleh para saintis membuktikan bahawa airmata mengandungi 25% protein dan satu bahagian daripada zat terutamanya magnesium.Rasenye kalau korang kekurangan protein dalam badan tuu,disarankan korang tadah airmata tuu then minum.Selain itu,ia boleh mengembalikan keserian muka,awet muda dah menenggangkan kulit di muka korang tuu.Agak –agak kalau korang dah biyol sangat,boleh lah ikut tips gile Fad ni :P
Demikianlah panjang lebau yang Fad taip ni,ade 3 jee kebaikan mengenai nangis nii.Hahaha :D dan Selamat berBlogWalking! Bye Bye..

Happy Birthday Akak Kembar :)

Assalamualaikum and a very goody-goody day :)

Kakak kembar? Sejak biler fad ade kakak pulak kan? Hahahaha..ni sebenarnye akak senior Fad kat kolej.Sebab kembar adelah kiteorang sometimes tuu loading skit dalam certain matter.that's why panggil kembar.Tapi taktahu lah kalau muke kiteorang seira-iras ke tidak..

nampak serupe tak? hehehe..
Nama akak kembar Fad ni Sya Ashizumi Aziz (Kak Echa)..
salah sorang akak senior paling BRUTAL di alam semesta..

Entri kali ni pasal birthday kak echa yang kiteorg sambut kat Mines Shopping Mall baru-baru ni (10 July 2012)..Wahh..memang happening dan tak tahu malu gile! hehehe..

Mula-mula berbuka puasa dulu di MC'D Mines dan act's seperti takde pape yang berlaku..






                            

Then,taa daa..Surprise cake utk Kak Echa..(Kek dibakar dan dihias oleh Bread History :)


Sesi suap-menyuap pun bermula..Time nie meja makan tempat kiteorg mkan mmg kecoh gile tambah2 lagi ade Fad :) Org sekeliling pun ade usha-usah kucing jugak..Hehehe..kelakar giler!




Disebabkan malam masih young lagi,kami pun tawaf satu Mines Shopping Mall.Perempuan biaselah.Kalau dah pegi mall tuu definitely jejalan punye lah!







Sedang tengah syok berjalan-jalan terjumpa pulak dengan alumni course kiteorang..ape lg!.Pitcha time!!
Great senior kiteorang bertudung pink :)






Kegilaan kami terhadap kamera tak terhenti begitu jee.Ondaway nak balik tuu boleh lagi singgah kat Downtown Mines then snap-snap picture lagi.Memang OWSOME giler lah korang :) Time ni kiteorg belagak mcm tourist kejap.hahaha. XD











Birthday Kak Echa mmg disambut dgn happening skali eventhough kiteorg tak sediakan tepung,telur dan bahan kimia yang lain tapi ni pun dah fun enough!

Kepada Kak Echa a.k.a Kakak Kembar yang tak seiras sgt,

Semoga akak dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki DAN! berjumpe dengan Mr.Right pilihan hatinya. 

Fadlina Nasir <3

p/s: Entri ini khas untuk tatapan Kak Echa.

Wassalam..