»

Kisah Cinta Pertama - Part 1



Kita berkenalan secara tak sengaja.Semua bermula dari kawan awak tuu pinjam phone saya sebab nak msg awak.Sejak tuu kita jadi rapat,berkenalan,berlawak jenaka semua.Saya maybe tak igt semua kisah permulaan cinta kita tuu.Tapi saya ingat macam mana jalan cerita saya boleh start kenal awak,keluar dengan awak then bersama dengan awak sebab awak cinta pertama saya.Dan saya pun yakin awak tak ingat semuanya kisah kita ni sebab saya bukan cinta pertama awak.

Awak: Salam..Sory erk?. Ni sape?
Saya: Ha?! X kenal ke?. Ni Saya lah..
Awak: Owh2..Sory2..keadaan awak kat situ macam mne? Ok?
Saya:  Saya dgn yg lain ok jee? Awak ok tak kat sane?
Awak: Penat jgak lah..Hari2 kena dera kawad lahh tuu lahh ni lahh..
Saya: Habis? Macam mne awak boleh msg dgn saya ni? Phone x kena rampas ke?
Awak: Saya msg sorok2..hehehehe..

Kita hari-hari msg walaupun time tuu awak ade kat PLKN. The cutest thing is awak msg dgn saye sorok2 sebab takut phone kena rampas.Kalau awak ade masa lapang jee,awak mesti  msg saya then bgthu saye kehidupan kat PLKN macam mana.Saya hanya mampu tumpang jeles sebab dulu saya teringin sangat nak masuk PLKN tapi, xde rezki. Huhuhu..

Saya: Awek awak x marah ke awak msg dgn saya hari2 ni?
Awak: Saya dah lame break dgn awek saya tuu..
Saya: Owh.. Ye Ke?
Awak: Ye laa..xkan nak tipu plak..Awk xcaye saya ke?
Saya: Saya tak cakap pape pun kan..

Actually, saya x percaya lelaki sgt sebenarnya,tp awak dah merubah segalanya.

Awak: Urm..Awak dah ade teman istimewa ke?

Timbul beribu tanda-tanya bile die tanya soklan mcm ni.

Saya: Ha! Maksud awak?
Awak: Awak dah ade teman lelaki ke?
Saya: Saya tak pernah kapel-kapel ni J
Awak: Ha! Kenapa? Betol ke ni?

Tak sangka awak pun purpose saya jadi teman wanita awak.Time tuu mmg saye gabra sangat2.Bagai nak luruh jantung ni.

Saya: Betullah lahh.Kalau saya tipu pun,bukan dpt sejuta hengget.Saya tak pandai lah cintan-cintun nii,nak sayang2 orang.
Awak: Biar saya ajar awak.
Saya: Ha? Macam mana? Blurr Jap..
Awak: Awak sudi tak jadi Teman Wanita saya? Saya akan ajar awak ape tuu cinta J

OMG! Saya langsung tak balas msg awak seketika.Saya jadi terdiam,then awak keep call and call saya.Betul nak luruh jantung time tuu..Saye pun agkat call awak and diamn seribu bahasa.Actually,tu lahh first time awak call saye.Selama ni kite just msg each other jee.

Awak: Awak?
Saya: Ye saye. Kenapa?
Awak: Kenapa tak balas msg saya tadi?
Saya: Saaya..Sayaa..tak tahu nak balas ape.. <Speechless>
Awak: Takpe2..Saya tak paksa awak pun,tapi saya dah mula ade perasaan kat awak sejak pertama kali kite contact each other dari hari tu.Saya nak awak tahu tuu jee..
Saya: Oh, Ok..
Awak: Urm..mungkin awak kekok kott cakap dalam phone macam ni.Takpe,kita msg k..
Saya: Haa..Ok..

Awak nak tahu tak? Saya mmg gabra tahap gaban biler awak tibe-tibe call saya macam tuu.Sebenarnya saya pun rasa yang same jugak.Even though saya dah cube sehabis mungkin meng”denied”kan perasaan saya ni,tpi ia still ade.

Awak: Fad..
Saya: Yee..
Awak: Kenapa tak msg ni? Ok tak?
Saya: Saya ok jee
Awak: Ok lah,saya ade keja nak buat ni.nnt kite msg lain ok?
Saya: Ok
Awak: Bye
Saya: Bye

Then kita still continue msg macam biasa seperti takde pape berlaku sebelum ni.We were getting much more closer sbb saya selalu dengar awak mengeluh pasal kehidupan awak kat PLKN tuu. Awak memang kuat merungut kan? Tapi..

Awak: Awak,macam mana? Awak sudi nak jadi Teman Wanita saya?

Saya mati2 ingat awak dah lupe psal purpose tuu. Hadoi! Kenapa nak ungkitkan balik ni? Buntu taw!

Saya: Awak betul ke nak ajar saya macam mna sayang orang lain?
Awak: Ye,Betul ! Saya akan ajar awak.
Saya: Bagi saya masa nak fikir dulu.Sebab saya taknak terluka nnt.
Awak: Ok,Saya bagi awak masa ok? Tapi jangan lah lame sgt taw.
Saya: Insya’Allah J

Sejak tuu,kite jarang msg jap sebab masing2 sibuk.Saya sibuk dengan family saya,awak pulak sibuk dengan aktiviti awak kat kem PLKN.Tpi, awak still tak lupe tentang purpose tuu..

Awak: Fad,Sudi tak awak jadi Teman Wanita saya?
Saya: Ye,saya sudi tapi ade satu syarat.
Awak: Hah? Ok2,ape syarat die?
Saya: Saya xnak sorang pun tahu pasal hubungan kite ni.Saya tak suke.
Awak: Maknanya kite couple ni,kite jee yang tahu?
Saya: Yup! Kite dua jee yang tahu.
Awak: Ok Sayang J
Saya: Ok

Sejak kita dah start bercouple ni,kite banyak buat joke same2.Kita berdua memang otak gila-gila.Time tuu saya rasa saya selesa sgt dgn awak then kita pun kenal each other lagi mendalam.Tiap-tiap hari kita msg then awak mesti update kat saye apa yang berlaku kat kem awak tuu dan saya pulak update ape yang berlaku kat kelas saya J

Bersambung..

No comments:

Post a Comment