»

Mari kite menangis :)


Assalamualaikum dan Hai!

Yee entri Fad hari ni pasal nangis-nangis like a baby J hehehe..Jap2 tengah nak buat introduction yg sedap sikit nak bace.

Ha! Dah ade idea dah J laju tak? Laju kan idea Fad datang? :P

Perempuan memang pandai bermain mata.Itu memang tak dapat dinafikan sejak dulu lagi J Dari bab nak menggoda,menggedik,marah,sedih mahupun gembira, mata memang memainkan peranan penting untuk ekspresi-ekspresi tuu semua.Dan hari ni Fad nak highlightkan adelah pasal nangis.Budak yang kuat nangis nii selalu orang tua-tua panggil cenggeng <betul tak ejaan? > Dan Fad dengan bangga pun nak menyatakan kat sini Fad memang cenggeng,kuat nangis,merengek,mengadu dan sewaktu dengannye.

Selalunye wanita yang dah besau-besau ni nangis ade sebab-sebab nyee.Kalau budak kocik tuu xyah habaq tang ni lahh.Budak kecik tuu memang menggunakan tangisan untuk menyatakan kat kite yang dewasa ni tentang keadaan dorang, samaada nak tukar lampin kee,sakit perut kee,haus kee..Budak kecik dah comfirm lahh nangis jee sebab tak belajar cakap lagi.Yang Fad nak ketengahkan adelah pasal orang-orang dewasa kite ni nangis.

Mengikut pengalaman yang Fad dah “rempit” all around,golongan perempuan akan menangis mudah mengalir air mata jika dia sedang ditimpa masalah yang kekadang sampai buntu nak selesaikan macam mana.Airmata perempuan lagi senang menitis kalau die tengah patah seribu hatinya ~ kekadang tuu tengah sedap-sedap makan popcorn kat GSC,tup2 mengalir airmata tanpa sebab..Padahal tengah layan Spiderman 3 macam takde kena-mengena jee nak nangis.Tuu lah dashyatnye airmata perempuan.

Perempuan ni sebenarnya memang seorang insan lemah.Memang dah dilahirkan sebegitu rupa.Antaranya lemah untuk meng”handle” perasaan dorang.Ade sesetengah perempuan might be tahan kesedihan die,bersabar dengan segala masalah yang datang tetapi dorang akan selalu mengeluh.Betul tak?  :)) I’m a girl and know how the feeling is.


Pewh! Panjang sangat lah pulak introduction Fad ni =.=” <Terlebih Sudah!>  Kalau zaman sekolah menengah dulu-dulu kalau karangan panjang sangat intro die lagu ni,pewh! Markah memang dapat 50% kebawah jee lah jawab nye..

Tanpa menaip lagi banyak ayat yang tak munasabah,Fad nak tunjukkan kat korang “Macam Mana Nak Hilangkan Tekanan dengan Menangis”.Fad amik article ni kat Majalah Rapi 01 Mei 2011 terbitan Karangkraf.Harap-harap pasni kalau ade tekanan kee,masalah kee atau tension sampai nak hentak kepala tang dinding,apelah kata kite nangis.Bagus tak idea Fad? Hee ^^..

1.       Meningkatkan Kadar denyutan jantung
Time kite menangis, denyutan jantung sebenarnya akan meningkat dan ia dianggap sebagai latihan yang berguna bagi rongga badan,urat-urat dada dan kedua-dua belah bahu.Selepas menangis, kadar denyupan jantung kembali perlahan sehingga menimbulkan perasaan yang sangat tenang,lega J.Betul,Betul,Betul!

2.       Membebaskan racun dari badan
Arthur Frank seorang ilmuan Amerika berkat, “ Oleh sebab air mata berfungsi mengeluarkan unsur-unsur beracun dari dalam tubuh, maka menahan air mata bererti tumbuhnya racun secara perlahan-lahan. Perempuan lebih cenderung untuk hidup lama berbanding lelaki.Plus lagipun lelaki kan ego setinggi tangga kat Batu Caves tuu, ade yang lagi dashyat setinggi ‘Patung Kuning Emas’ kat Batu Caves tuu pun ade! Ish..Ish..Ish..Dashyat aih!

3.       Air mata mengandungi 25% protein
Kajian di jalankan oleh para saintis membuktikan bahawa airmata mengandungi 25% protein dan satu bahagian daripada zat terutamanya magnesium.Rasenye kalau korang kekurangan protein dalam badan tuu,disarankan korang tadah airmata tuu then minum.Selain itu,ia boleh mengembalikan keserian muka,awet muda dah menenggangkan kulit di muka korang tuu.Agak –agak kalau korang dah biyol sangat,boleh lah ikut tips gile Fad ni :P
Demikianlah panjang lebau yang Fad taip ni,ade 3 jee kebaikan mengenai nangis nii.Hahaha :D dan Selamat berBlogWalking! Bye Bye..

No comments:

Post a Comment