»

Cinta?


Assalamualaikum dan a very salam sejahtera :)

 nak buat love sign,tapi tak jadi sangat. =.="

Cinta?? Tuu semua tahyul jee lah..toksah nak percaya sangat cinta-cinta nii.Fad dah laluinya sekali dan tuu dah buat fad takut nak lalui untuk kali kedua.Kalau korang dah bersedia untuk bercinta,automatically korang kena bersedia untuk kecewa akibat cinta jugak.Cinta tu memang dilalui dengan sangat indah.Ayat manis,hati bunga-bunga,muka seri-seri dan korang tahu tak effect buruk bila cinta tuu hilang macam tuuu je? Korang dah sedia ke nak berpisah dengan orang yang korang sayang tuu?

Apa Fad nak cakap bukan lah hnya cinta antara pasangan kekasih semata-mata.Tetapi pada masa yang sama Fad nak sampaikan jugak kepada pasangan suami-isteri.Kita kat dunia ni takkan kekal bersama selama-lamaya.Percayalah! walaupun cinta tu sehebat Sab Jahan dan Mumtaz nya,akhirnya Si Mumtaz tuu mati dan tinggallah Sab Jahan sorang-sorang.Dipendekkan ceritaCinta sesame ni takkan kekal tapi Cinta terhadap tuhan kita yang satu,ALLAH S.W.T jee yang akan kekal.

Fad cakap macam orang dah expert cintan-cintun plak kan? Fad selalu terfikir satu sentence ayat ni “Sedangkan Suami-Isteri boleh bercerai,Adik-Beradik boleh bergaduh ini lagikan pasangan kekasih.Uih! memang tak kompem akan together-together selama-lamanya lah kiranye.


So,as conclusion senang jee.Bagi rakan-rakan yang maybe sebaya dengan Fad kat luar tuu,toksah lah nak bercintan-cintun lebih2 sangat aihh.BUkan sebab Fad jeles tapi korang takyah lah nakk menunjukkan “Forever in Love” sangat sedangkan hubungan hanya baru kapel.Hey! langsung Fad tak heran lah! BAgi yan dah berumah tangga pulak,jagalah istana.mahligai yang korang dah bina tuu seelok2nya.It’s might be suatu hari nanti salah sorang samaada si suami atau si isteri akan pergi dulu,tapi percayalah kalau jodoh korang tuu ada,kekallah ia hingga di syurga suatu hari nanti.Insya’Allah.

<Fad cakap macam dah expert sangat pulak dah kan? Padahal pasal cinta ni pun tak khatam lagi.> 

Arigatok Kosaimas for your time.

No comments:

Post a Comment