»

Perempuan ?

Fad pun tak tahu ape sebenarnya nak sampaikan dalam entri kali ni tapi rangka cerita tuu dah ade dah =.=”
Kebanyakan lelaki ni tak faham sangat jenis-jenis perempuan ni.Ye,saya sebagai perempuan pun takde lah 100% faham sangat masalah-masalah perempuan ni tapi Fad tahu ape yang dialami oleh encik dan tuan pasal perempuan.

Perempuan ni banyak kategori jugak ,Fad ni listkan pun tak terkira rasanya.Tapi fad boleh nyatakan jenis perempuan yang ade. J Kalau nak tahu lebih-lebih tuu,korang selitkan jee pertanyaan korang kat comment bawah ni.

Perempuan dengan lelaki takde banyak beza pun dari segi kerenah.Kalau segi fizikal jangan cakap lah! Memang lah lain bebenor~! Ish..Ish..

Perempuan kepala batu:


Dorang ni selalu nye ikot kepala sendir dalam nak buat apa-apa jee yang perkara/kerja.Kadang-kadang macam dorang jee yang betul.Perempuan macam ni selalunya tercenderung ke[ada perempuan yang jenis “Queen Control”.Oh My English!, ni da tahap bahaya lagu ni.Kalau dah sampai tahap ni,lelaki memang tak suka betul tak? Haa..macam mane fad tahu? Senang jee,takde siapa pun yang suka hidup dia di control.Kalau Fad pun,Fad memang tak suka! Korang ke? Kalau suka perempuan/lelaki jenis controller,korang memang sah tergolong dalam orang2 yang gila!  :P

Perempuan kepala angin:


Haa..Kategori ni tak femes sangat di kalangan perempuan tapi ada jugak lah segilintir yang jenis kepala angin macam ni.Kerja tahu nak marah jee.Kalau marah2 sebab nak datang “tut” rasanya si kaum lelaki boleh terima lagi,tapi kalau hari-hari dah marah2 tak tentu pasal tuu dah kes meroyan dah tuu. :D <teringat zaman sekolah dulu PKHem sekolah fad tuu selalu marah2,fad pun jadi tension nak belajar>

Perempuan yang cerewet:


Biasa dorang cerewet ni bukan disebabkan mengada-ngada tapi dah memang macam tuu.Perempuan memang sangat peka dengan keadaan sekeliling.So.standard lah kalau ade perempuan yang cerewet tentang pemakanan lah,kebersihan lah,kebisinganlah atau ke- yang lain.

Perempuan yang sensitive:
Takde sorang perempuan pun kat dunia ni tak sensitive.Allah dah tetapkan sifat sensitive tuu kat semua perempuan.Kadang-kadang kita memang tak nampak dari mata kasar tapi kat hati tuu siapalah yang tahu.Dorang ni sensitive dalam certain matter jee lah,and kadang2 tuu bila dorang rasa down.dorang akan menangis semahu-mahunya.Perempuan yang sensitive ni mesti nangis punya lah! Fad mengaku Fad sensitive.<pengakuan tak boleh blah!>  dan Fad pun mengakku Fad kuat nanggis.thats why lah mata I buntal gituu!<perasan!>

Perempuan yang gila-gila:
Fad bukan maksudkan gila yang tanjung rambutan tuu.”Gila-gila” yang Fad nak sampaikan ni adelah dorang yang jenis fun,ceria tapi bukan tahap gedik ok! Dorang ni gila-gila tahap cipan bin siput sedut sekalipun dorang akan tahu batas dan hadnya.BAgi jenis perempuan yang takde batas2 tuu maknanya perempuan yang gilak-gilak.

Perempuan yang tergedik-gedik”:
Paling senang yang Fad paling boleh sampaikan ialah ni jenis yang kurangnya kasih sayang.Haa,bagi lelaki yang nak cari awek-awek tuu,cer try yang tergedik-gedik overdose tuu.Majority dorang available lagi.Fad pun tak suka perempuan yang gedik-gedik ni,keperempuanan sangat! Rasa nak bagi khaki pun ade ni haa.

Perempuanku:

Perempuanku? Perempuanku dinyanyikan oleh IrwanSyah yang penah jadi kegilaan perempuan Malaysia dikala cerita “My Heart” tengah meletop kat wayang dulu.<sebenarnya dah takde idea dah,tuu yang merepek jee tuu..>

Rasanya ade lagi pattern-patern yang lain tapi Fad tak tahu lah nak listkan lagu mana.Sebab kat kepala otak fad right  now ade yang telah di”list”kan di atas jee.Kalau ade,rajin2 lah menyelit di bahagian comment ni nyeh!

Danke Schon!

4 comments: