»

Tips Memutuskan Hubungan Cinta Cara Sopan

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera :)

Hahahaha.. Entri kali ni macam tak boleh blah kan ? Time Fad taip entri ni pun tergelak terbahak-bahak + terbatuk tersedak nasib baik tak mual :)) hehehehe..
Setiap pertemuan,pasti ada perpisahan.Setiap percintaan,pasti ada penghujung nya.Hehehehe..Cara Fad cakap dah macam Doktor Love pulak kan? <PERASAN LEBIH!

Bagi lelaki lah khususnya,kadang-kadang korang kalau nak putuskan hubungan,mesti korang curang kan?Cari perempuan lain then buat-buat busy bagai.Argh! memang macam lakhanat kott! Korang tak sedar ke pada masa yang sama korang akan sakitkan hati orang yang sayang kat korang?

Aish! Bukan lelaki jee..perempuan pun kekadang macam tuu jugak.Lelaki ngan Perempuan secara sifatnya takde yang lain pun.Semua sama jee meskipun luaran korang jee lah yang lain-lain <Kalau luaran sama macam mna nk bezakan lelaki dan perempuan. LOL!

Fad kat sni bukan nak cerita atau marah kat atas ni semua.Tapi Fad nak ajar korang cara sopan untuk memutuskan hubungan korang.Manelah tahu dengan mempraktikkan cara ini,rasa kesakit-hatiaan pasangan korang tuu takdelah membara sangat. :)

Cara ini jugak dapat menggurangkan kadar nangis sampai tahap tertonggeng segala.Hey! susah kot kalau orang yang dah putus cinta tak menangis.Melainkan kalau seseorang tu takde perasaan betul2 sayang yang pure tuu lain lahh..<SPESIES PLAYER

Atau cara yang lain dengan "Tuju Lagu" :) Hahaha..ala-ala Yus Jambu gituu..
Baru-baru ni sedang enak duduk kat bilik feeling sensorang layan perasan sambil dengar radio,haa..terkeluar satu lagu baru daripada band UNGU yang bertajuk "Sayang".


Hahahaha..Lirik lagu memang gampang lah! kalau korang tuju lagu ni kat kekasih korang,mesti die dapat tangkap yang korang nak mintak BREAK. It's easy jee kan?!

Petikan lirik lagu :


Entah harus dari mana

Ku memulai kata-kataku
Resah gelisah tak menentu
Dari jauh lubuk hatiku

Bukan, bukan keinginanku

Tuk mencoba meninggalkanmu
Namun tak bisa ku jelaskan
Aku takut menyakitimu

Berat rasanya, berat rasanya untuk

Ungkapkan kata meski bualan hati

Sayang maafkan aku ingin putus

Sayang maafkan kita harus putus




Senang jee kan kalau tuju lagu? So no need face to face semua.

Kekadang ade jugak jenis yang sweet + romantik person tapi sebenarnya dorang ni sampai tahap nak breaking up pun nak ala-ala sweet things.Hahahaha Fuck off lah!

Tips seterusnya yang boleh di"implement" oleh orang sweet + romantik ni adelah dengan pemberian Kad Ucapan Selamat Tinggal.It's sound sweet right?


Card yang korang boleh bagi might be macam nii ke..Tapi ni English Version lahhh nanti convertkan too Malay Version ok? Actuall dulu Fad bagi kad tapi lagi sweet lahh daripada ni.

Why Fad bagi card?
It's easy questions to answer ok :) Tak semua orang akan bagi card kad pasangan dorang especially to the special one.Korang mesti just bagi text jee or pm kat fb jee kan? hahaha..tuu bukan sweet doh! tuu sour.And to be sweet girl in this world,i giving a card sebgai tanda break-up :) Da break pun sweet lagi kan? It would much more sweetest moment if another person tuuu balas break-up card korang.hahaha <tak pasal-pasal terbantut nak break pulak.. ^^



So,for the conclusion.Kalau break-up just as pasangan couple-couple tuu kira ok lagi laa..Ok lahh kott.. : |
Tapi kalau break-up dalam pertunangan dan lebih-lebih lagi dalam perkahwinan sepatutnya elakkan lah.Sebab tak baik meruntuhkan mahligai cinta yang di bina.Cheewahh..

Memanglah sedia maklum yang kat luar sana tuu memang ramai golongan "PLAYERS" tak kisah lah either girls or boys.Tapi stoplah mainkan perasaan orang,If you really don't like that person,Said clearly and honestly to that person and if you really do like that person go to get that person walaupun susah macam mane sekalipun.

Setiap kisah cinta mula dengan tidak sengaja so kalau nak "end"kan hubungan tuu gunakanlah cara yang terbaik agar luka kat hati si dia tak begitu besar :)

Wasalam..

100 Fakta Pasal Perempuan yang Lelaki Kena Tahu


Salam and Selamat Sejahtera :)

Lalety Fad terlalu bz untuk update blog almaklumlah  Mid-Term Exam tengah running kejar-kejar  kat koridor hostel ni. Hahahaha. Ok lah, entri kali ni memang panjang lebau giler babun! Ape yang bestnye, jumlah semuanya adalah 100..hahahaha..selamat membace lah yee :)

Sorry sebab it's in English,tapi ni ape yang dah dibuat oleh kajian barat.Kita nak buat kajian benda-benda remeh ni memang nanti tunggu Fad dah bercucu-cicit. < HAKIKAT!

 p/s: Ditujukan khas buat lelaki yang tak kenal 100% perangai perempuan completely.



1. Girls like guys with sense of humor.
2. Girls hate guys who always brag about themselves.
3. It’s a rare thing for girls to go for flings unlike many guys do.
4. Take a close look at this paradox: Girls are generally impulsive buyers but are good in budgeting.
5. Too sweet girls are usually the naggers.
6. Your girlfriend can either jokingly or seriously get jealous over your basketball games.
7. Girls are very suspicious human beings.
8. A guy oughta understand his girl’s mood swings specially when she has her monthly period.
9. Girls love to chat about anything.
10. Girls easily get carried away by their emotions.
11. You must tell a girl that you are courting her. Unless you make an obvious proposal, she could either play numb or be really numb of your feelings for her.
12. The girl who gives you a quick "yes" could either be too impulsive.
13. A girl’s decision is always changeable.
14. It is really hard to trace why girls are unpredictable.
15. Girls can easily change their mind because of hearsays.
16. Girls hate guys who gossip.
17. You would know that a girl likes you if she laughs even at your corniest joke and even pays attention at your nonsense talk.
18. You can hook a girl by knowing her interests.
19. It is a fact that girls, since the brith of the world, can be professional flirts using their magical charms.
20. Girls hate it when you make them wait.
21. Girls love babies.
22. If you’re truly in love with a girl, you will have a hard time to convince her telling so.
23. Girls don’t take a full meal especially when they are on a diet. but they love to eat junkfood, sweets or fruits in between meals that can double up a full meal.
24. Beware: a girl knows how to persuade you that you could do her a favor through her charisma or seductive body language without you knowing it.
25. Girls are flattered when you make them melt in your eyes, but they would do anything just to show disapproval.
26. Girls are every conscious people.
27. Girls hate guys who whistle at their back. The act makes them look like cheap.
28. Girls hate guys who hurt them physically.
29. A girl is not necessarily after a guy with towering height. He just has to be taller then she is.
30. Girls generally do not court guys which make you guys so lucky to have their privilege to court your pick.
31. Girls who court guys are desperate. It is awkward to see a girl courting a guy.
32. Girls usually compete unconsciously among themselves especially when it comes to beauty.
33. Girls love pampering and being pampered by their boyfriends. So be careful, this can lead her to be possessive.
34. Never spoil a girl. Someday, if you fail to do a favor for her, she could lay the blame on you after all you did to her.
35. Girls have changeable moods.
36. Girls love being serenaded. The spookiest and the corniest thing that you do is for her the most romantic and the most memorable.
37. Girls like smart guys.
38. Girls like neat and presentable guys.
39. If you’re thinking that girls are very particular with a guy’s looks, then it’s time for you to make a paradigm shift. It’s actually the attitude and the way you treat them that they mostly fall for.
40. Girls can keep their deepest darkest secrets for a lifetime unlike guys who are very open about themselves.
41. Girls are the ones who can make a relationship stay longer but they don’t want to have the dominating character over their boyfriend.
42. You should let her cool first before you say sorry, otherwise she won’t accept your apology.
43. Girls usually go for older guys.
44. Like Eve, a girl is man’s weakness.
45. Girls are generally pitiful and merciful.
46. Girls are physically weaker than guys but are emotionally stronger when problems arise.
47. Girls easily cry. That is why they are rarely violent because they ventilate themselves through crying.
48. A girl smokes and drinks though she knows it’s not a good impression on her.
49. Girls love gentlemen.
50. Girls like guys who can protect and defend them. You don’t have to be a macho man though.
51. Girls hate weaklings. It’s enough that their gender has the weakest physique of all human being.
52. A girl can be fond of an effeminate. They may fall in love with a gay under considerable reasons.
53. Girls are constantly demure when guys (especially their crushes) are around but can be wild behind their back.
54. A girl hates it when her friend squeals about her crushes or secrets.
55. A girl that has admired a stranger could research even the least and nonsense bits of info about him.
56. Girls are generally more organized people than guys.
57. Girls wear makeup not because they are not confident with how they look but because they want to highlight their physical assets.
58. Girls like guys with electrical and carpentering skills. These assure them that they can handle even the smallest and peculiar thing.
59. Girls like McGyver-like guys who can easily look for a way out when situations corner them.
60. Girls are generally good in subjects like Language and Social Science than Mathematics and General Science.
61. If a girl says "no," believe her. If a girl really likes you, she wouldn’t give you a "no." She’ll give you hanging messages instead.
62. Girls only play hard-to-get when they think her crush or suitor finds her obvious that she has feelings for him.
63. Girls have legions of insecurities.
64. Girls also stammer when they’re talking to the guy they truly admire.
65. Girls have innumerable crushes but her heart belongs only to one guy.
66. Girls mature faster and grow older than guys their same age.
67. Girls are more prone to getting fat easily.
68. Girls love receiving letters.
69. Girls are mostly panic-buyers and worriers.
70. Girls love surprises.
71. It is false humility girls show when they’re given compliments.
72. It is by playing tame pussycat but you tame the shrew.
73. Before you court a girl, study her inside out.
74. Girls are particular in getting, grouping, or having things in one color.
75. It’s hard for a girl to recover from her past.
76. A girls prefers to learn about relationships from novels than through experience.
77. Psychologists proved that a girl, who was molested at a very young age, loses her self esteem and develops negative attitude towards other people.
78. A girl can easily forgive you if you are sincere with your apology.
79. A girl can only be healed from her past through the enabling touch of God.
80. Girls murmur a lot or make tantrums when they get irritated. They can control their emotions but not their temper.
81. Girls easily get watery eyed over telenovelas and dramas.
82. A girl gets annoyed to a guy who pushes himself so hard to get her.
83. Girls act snob to guys either they like too much or hate too much.
84. A girl can suppress her feelings if she knows that a relationship wouldn’t work.
85. Girls are weight conscious.
86. If a guy is too innocent about handling a relationship, a girl would rather dump him.
87. Girls love being wooed.
88. A girl would flaunt her assets just to hook you.
89. Immature guys are out from girl’s list.
90. There’s somehow a prick in a girl, who busted you, when she learns you’re courting another girl, she’ll thinks that that girl would rather dump you also.
91. A girl can make you wait for years in courting her but could eventually give you a "no" in the long run.
92. It is not always because she said "yes" that she likes or love you. She could have just said it for superficial reasons.
93. A girl loves talking all alone with the guy she’s truly in love with especially in romantic and isolated places.
94. Girls drool a lot over shopping malls.
95. Girls like guys with broad shoulders and breasts.
96. Girls admire sports-minded guys a lot.
97. High heels increases a girl’s poise on a catwalk.
98. Girls love guys who can bear with what they feel.
99. Girls are genetically sensitive.
100. Unless a girl enters Nursing, Biology, or medical courses or profession, she will always have that irk from seeing blood and will always repel to see, smell, or even hear disgusting stuff.

Cuba Buka Pintu Hati

Assalamualaikum dan Happy Independence Day korang :)

Hari ni topik Fad nak bentangkan (chewaahh) adalah pasal "CUBA".Haa! NOT CUBA version Faizal Tahir tuu ok..ni CUBA version Fadlina Nasir.. ^^

Apa yang dikatakan cuba ni sebenarnye? Yee,selepas disedarkan pasal realiti oleh kawan fad,Fad dah terfikir something.Sampai bila lah Fad nak tunggu-tunggu dia tuu.Sampai bila?!


Hahahaha..bagi yang masih biyol-biyol ubi tentang ape yang Fad nak sampaikan ni.Ape kata kan korang baca hasil nukilan Fad yang rekaan semata-mata ^^ , Kisah Cinta Pertama yang ada kat entri list sebelum-sebelum ni.

Actually,Fad memang nak share pasal ni dengan teenagers korang-korang semua.Fikir logik lahh,kalau kita sayang sangat kat orang tuu nak tunggu sampai bila? Sampai jadi ANAK DARA TUA? atau BUJANG TERLAJAK? Oh! No..No..No..Kalau boleh lah,jauhkan diri lah daripada dapat gelaran seberikut.

Yee,selepas patah hati dengan cinta pertama atau dengan orang-orang yang kita sayang,sememangnye kekadang tuu rasa macam dah serik nak bercinta kan? Rase macam dah takde cinta lain akan datang kan? Fad pun pernah rasa benda yang sama jugak.Tapi,sampai bila? Sampai bila kita nak rasa yang cinta akan datang balik kat kita?

Tipu beno lah kalau sepanjang kita dah break dengan orang yang tersayang tuu kita dah tak contact dia.Kita confirm contact die balik dan sometimes tuu hoping that si dia akan kembali dengan kita macam dulu.Dan bila dia contact kita,perasaan bunga-bunga mula lah nak melular kat diri.

Dan bila ada orang nak cuba masuk kat hati kita,kita akan selalu bandingkan dengan dia dengan bekas kekasih kita tuu.Bagaikan ex-kekasih kita tuu dah good enough dengan orang lain tapi pernah ke kita bagi peluang kat orang lain untuk masuk kat hati kita? Pernah tak kita cuba tengok apa yang orang tuu sanggup buat untuk kita? Kita takkan pernah nampak tuu semua sebab mata kita dah dikaburi dengan bekas kekasih yang lama.Macam Fad cakap tadi lah,kita rase macam bekas kekasih kita tuu macam dah good enough.

Pernah tak kekadang tuu bila kita rasa down,kita nak jee capai phone then call ex-kekasih kita? Confirm mesti pernah lah! Kenapa kita rasa macam tuuu? Kita rasa hanya dia yang boleh redakan kesedihan kita,and dia jee yang akan bersama kita.Tapi kita sedar tak ramai lagi kawan-kawan lain boleh legakan kesedihan kita selain daripada dia yang pernah sakitkan hati kita?

And, sometimes tuu bila kita duduk-duduk sambil tengok pokok-pokok kat luar tingkap,pernah tak terfikir berapa banyak yang ex-kekasih korang tuu dah buat korang sakit? Sakit mata sebab menangis sepanjang malam.Sakit hati sebab dia dah perbodohkan korang.Hey! macam annoying gila kott bila rasa macam tuu.
Tapi,seteruk mana ex-kekasih kita dah sakitkan hati,kita still sayang kat dia,still hoping that he/she will be our again.Itu lah orang cakap cinta tuu buta! Butakan hati,butakan mata,butakan semuanya lah!

Ish! sakit hati pulak bila bincang hal ni lama-lama.Ok lah.Fad nak undurkan diri ni dulu..untuk tenangkan fikiran.hehehehe.

Bye  :)