»

Cuba Buka Pintu Hati

Assalamualaikum dan Happy Independence Day korang :)

Hari ni topik Fad nak bentangkan (chewaahh) adalah pasal "CUBA".Haa! NOT CUBA version Faizal Tahir tuu ok..ni CUBA version Fadlina Nasir.. ^^

Apa yang dikatakan cuba ni sebenarnye? Yee,selepas disedarkan pasal realiti oleh kawan fad,Fad dah terfikir something.Sampai bila lah Fad nak tunggu-tunggu dia tuu.Sampai bila?!


Hahahaha..bagi yang masih biyol-biyol ubi tentang ape yang Fad nak sampaikan ni.Ape kata kan korang baca hasil nukilan Fad yang rekaan semata-mata ^^ , Kisah Cinta Pertama yang ada kat entri list sebelum-sebelum ni.

Actually,Fad memang nak share pasal ni dengan teenagers korang-korang semua.Fikir logik lahh,kalau kita sayang sangat kat orang tuu nak tunggu sampai bila? Sampai jadi ANAK DARA TUA? atau BUJANG TERLAJAK? Oh! No..No..No..Kalau boleh lah,jauhkan diri lah daripada dapat gelaran seberikut.

Yee,selepas patah hati dengan cinta pertama atau dengan orang-orang yang kita sayang,sememangnye kekadang tuu rasa macam dah serik nak bercinta kan? Rase macam dah takde cinta lain akan datang kan? Fad pun pernah rasa benda yang sama jugak.Tapi,sampai bila? Sampai bila kita nak rasa yang cinta akan datang balik kat kita?

Tipu beno lah kalau sepanjang kita dah break dengan orang yang tersayang tuu kita dah tak contact dia.Kita confirm contact die balik dan sometimes tuu hoping that si dia akan kembali dengan kita macam dulu.Dan bila dia contact kita,perasaan bunga-bunga mula lah nak melular kat diri.

Dan bila ada orang nak cuba masuk kat hati kita,kita akan selalu bandingkan dengan dia dengan bekas kekasih kita tuu.Bagaikan ex-kekasih kita tuu dah good enough dengan orang lain tapi pernah ke kita bagi peluang kat orang lain untuk masuk kat hati kita? Pernah tak kita cuba tengok apa yang orang tuu sanggup buat untuk kita? Kita takkan pernah nampak tuu semua sebab mata kita dah dikaburi dengan bekas kekasih yang lama.Macam Fad cakap tadi lah,kita rase macam bekas kekasih kita tuu macam dah good enough.

Pernah tak kekadang tuu bila kita rasa down,kita nak jee capai phone then call ex-kekasih kita? Confirm mesti pernah lah! Kenapa kita rasa macam tuuu? Kita rasa hanya dia yang boleh redakan kesedihan kita,and dia jee yang akan bersama kita.Tapi kita sedar tak ramai lagi kawan-kawan lain boleh legakan kesedihan kita selain daripada dia yang pernah sakitkan hati kita?

And, sometimes tuu bila kita duduk-duduk sambil tengok pokok-pokok kat luar tingkap,pernah tak terfikir berapa banyak yang ex-kekasih korang tuu dah buat korang sakit? Sakit mata sebab menangis sepanjang malam.Sakit hati sebab dia dah perbodohkan korang.Hey! macam annoying gila kott bila rasa macam tuu.
Tapi,seteruk mana ex-kekasih kita dah sakitkan hati,kita still sayang kat dia,still hoping that he/she will be our again.Itu lah orang cakap cinta tuu buta! Butakan hati,butakan mata,butakan semuanya lah!

Ish! sakit hati pulak bila bincang hal ni lama-lama.Ok lah.Fad nak undurkan diri ni dulu..untuk tenangkan fikiran.hehehehe.

Bye  :)


2 comments:

  1. never contact my x.....coz i belongs to someone new....hehehe....bleh gitu....coz really....life has to move on....xkuasa nak tunggu diye daaaahhhh....

    ReplyDelete
  2. hehehhe..mmg hakikatnya kena mcm tuu kak..tapi fad still takleh terima =.=" sian kan?

    ReplyDelete