»

Tips Memutuskan Hubungan Cinta Cara Sopan

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera :)

Hahahaha.. Entri kali ni macam tak boleh blah kan ? Time Fad taip entri ni pun tergelak terbahak-bahak + terbatuk tersedak nasib baik tak mual :)) hehehehe..
Setiap pertemuan,pasti ada perpisahan.Setiap percintaan,pasti ada penghujung nya.Hehehehe..Cara Fad cakap dah macam Doktor Love pulak kan? <PERASAN LEBIH!

Bagi lelaki lah khususnya,kadang-kadang korang kalau nak putuskan hubungan,mesti korang curang kan?Cari perempuan lain then buat-buat busy bagai.Argh! memang macam lakhanat kott! Korang tak sedar ke pada masa yang sama korang akan sakitkan hati orang yang sayang kat korang?

Aish! Bukan lelaki jee..perempuan pun kekadang macam tuu jugak.Lelaki ngan Perempuan secara sifatnya takde yang lain pun.Semua sama jee meskipun luaran korang jee lah yang lain-lain <Kalau luaran sama macam mna nk bezakan lelaki dan perempuan. LOL!

Fad kat sni bukan nak cerita atau marah kat atas ni semua.Tapi Fad nak ajar korang cara sopan untuk memutuskan hubungan korang.Manelah tahu dengan mempraktikkan cara ini,rasa kesakit-hatiaan pasangan korang tuu takdelah membara sangat. :)

Cara ini jugak dapat menggurangkan kadar nangis sampai tahap tertonggeng segala.Hey! susah kot kalau orang yang dah putus cinta tak menangis.Melainkan kalau seseorang tu takde perasaan betul2 sayang yang pure tuu lain lahh..<SPESIES PLAYER

Atau cara yang lain dengan "Tuju Lagu" :) Hahaha..ala-ala Yus Jambu gituu..
Baru-baru ni sedang enak duduk kat bilik feeling sensorang layan perasan sambil dengar radio,haa..terkeluar satu lagu baru daripada band UNGU yang bertajuk "Sayang".


Hahahaha..Lirik lagu memang gampang lah! kalau korang tuju lagu ni kat kekasih korang,mesti die dapat tangkap yang korang nak mintak BREAK. It's easy jee kan?!

Petikan lirik lagu :


Entah harus dari mana

Ku memulai kata-kataku
Resah gelisah tak menentu
Dari jauh lubuk hatiku

Bukan, bukan keinginanku

Tuk mencoba meninggalkanmu
Namun tak bisa ku jelaskan
Aku takut menyakitimu

Berat rasanya, berat rasanya untuk

Ungkapkan kata meski bualan hati

Sayang maafkan aku ingin putus

Sayang maafkan kita harus putus




Senang jee kan kalau tuju lagu? So no need face to face semua.

Kekadang ade jugak jenis yang sweet + romantik person tapi sebenarnya dorang ni sampai tahap nak breaking up pun nak ala-ala sweet things.Hahahaha Fuck off lah!

Tips seterusnya yang boleh di"implement" oleh orang sweet + romantik ni adelah dengan pemberian Kad Ucapan Selamat Tinggal.It's sound sweet right?


Card yang korang boleh bagi might be macam nii ke..Tapi ni English Version lahhh nanti convertkan too Malay Version ok? Actuall dulu Fad bagi kad tapi lagi sweet lahh daripada ni.

Why Fad bagi card?
It's easy questions to answer ok :) Tak semua orang akan bagi card kad pasangan dorang especially to the special one.Korang mesti just bagi text jee or pm kat fb jee kan? hahaha..tuu bukan sweet doh! tuu sour.And to be sweet girl in this world,i giving a card sebgai tanda break-up :) Da break pun sweet lagi kan? It would much more sweetest moment if another person tuuu balas break-up card korang.hahaha <tak pasal-pasal terbantut nak break pulak.. ^^



So,for the conclusion.Kalau break-up just as pasangan couple-couple tuu kira ok lagi laa..Ok lahh kott.. : |
Tapi kalau break-up dalam pertunangan dan lebih-lebih lagi dalam perkahwinan sepatutnya elakkan lah.Sebab tak baik meruntuhkan mahligai cinta yang di bina.Cheewahh..

Memanglah sedia maklum yang kat luar sana tuu memang ramai golongan "PLAYERS" tak kisah lah either girls or boys.Tapi stoplah mainkan perasaan orang,If you really don't like that person,Said clearly and honestly to that person and if you really do like that person go to get that person walaupun susah macam mane sekalipun.

Setiap kisah cinta mula dengan tidak sengaja so kalau nak "end"kan hubungan tuu gunakanlah cara yang terbaik agar luka kat hati si dia tak begitu besar :)

Wasalam..

8 comments:

  1. hmmm....bg card utk break up? mmg sgt sweet...

    ReplyDelete
  2. sayang,, maafkn aku..kita harus putus =) nice song, nice blog..

    ReplyDelete
  3. bagus juga tips ni.. salam kenal dari KA tq sudi follow ye n dh follow u back 26

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal jugak dari fad :) thanks follow KA :)

      Delete
  4. lagu tu mmg kena la dgn situasa nk pts...hehee
    selalu kalau nk putus yg kapel2 tu jrang la dgn cara yg baik...huhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.. so,lepas ni boleh buat reference blog fad kalau nak putus eh..

      Delete