»

Schoolmates Meets Back. Daebak!


*Entri terharu giler! *

Setelah bertahun-tahun jugaklah tak lepak dengan budak sekolah lama ahirnya dah jumpa balik dengan plan yang tak pernah dirancang. Aisey! Ini semua idea gila Si Izzati Omar yang tetiba ajak nak keluar makan tup..tup.. at the same time dia ajak Fiya. Aisey!  Mahu mak jemah lari time tuu sebab actually Fad takot yang schoolmates tak ingat kat Fad almaklumlah dah bertahun menghilang then contact pun kat muka buku jee. Lagipun kat muka buku pun tak berapa nak sembang sangat.

Memang sumpahlah Fad cakap first time berdebar gila nak jumpa old classmate bagaikan nak jumpa bakal suami pulak. *statement nak bagi kaki* hahahaha! Tapi memang time tuu berdebar siot! Fikir semua yang negative jee. Dorang ni ingat ke aku lagi, dorang tahu tak Fad ni satu classmate dengan dorang? Dorang kenal ke Fad? Sebab majority yang Fad contact dorang tak bappe nak cam sangat. Almaklumlah Fad ni jenis Down To Earth *puii!* senang citer Fad dulu kira macam budak nerdy, baik , bajet belajar all the time *puii! Sekali lagi* hahahaha! That’s why tak ramai yang sedar kewujudan Fad ni sometimes tuu. Hee J


Tapi after the end of our meet tuu, memang sedih jugak laa. Almaklum laa, we just spend about 2-3 hours then cerita pasal belajar, sekolah then cerita pasal marka-marka bagai then dah nak balik. The time very have high jealousy towards me that time. And memang a pleasure if pasni dapat jumpa dorang lagi. And kalau boleh hang-out much more longer this time. Tapi bile eh? Fad just ada setahun lagi belajar kat sini. T.T”


Thanks to Izzati Omar yang tak pernah ter”lost” contact even Fad ade kat Penang lagi. And thank to her sebab dah buat plan gila macam ni secara tiba-tiba.


p/s: Friendship never ends whenever you go. As long dorang still ingat kat kita dan kita ingat kat dorang, the friendship still go on. I’m with Izzati Omar almost 12 years since we in standard 2 at SK Taman Jasmin. And this kinda of relationship still go on until right now. Alhamdulillah. *harap-harap nanti Fad kahwin, perkahwinan Fad boleh bertahan macam persahabatan kiteorang ni* Tsk.. Tsk.. 

No comments:

Post a Comment