»

Dari Jauh, Ku Melihat *Entri Berangan*


Hai! Agak lama jugak Fad tak update blog rasanya, Update-update terus citer scene jiwang. *sangat tak boleh blahh*

“DARI JAUH,KU MELIHAT.” Hanya sebuah short story yang Fad nak sampaikan. Not happen in reality pun. *ehh, ye ke?* saje nak buat short stories sementara tengah rajin pepagi buta gini.

Its been berbulan jugak lah kita tak “ter” serempak secara tak sengaja. Even kita satu tempat belajar sekalipun tapi frequency nak jumpa tu amat lah payah. Hee.. bila dah “ter”jumpa tuu, saya hanya mampu memandang dari jauh. Fad memang perempuan kasar dan friendly lah jugak kekadang tuu. Bila nampak awak, rasakan macam kurniaan illahi untuk berjumpa. Tuu yang buat saya lebih membakar semangat tuu. J

Tapi, se”friendly” mane tahap saya ni, bila jumpa awak jadi diam seribu bahasa, mata bersinar tanpa berkelip, hembusan udara terhenti seketika. *chewaah! Terpegun sekejap* Dalam hati saya satu jee saya terdetik. Terima Kasih Ya Allah ssebab kau dah pertemukan aku dengannya secara tak sengaja. Dan itu dah cukup melegakan hati aku dan aku tahu yang dia sihat jee. Almaklumlah sekarang kat area Bangi tengah musim hujan memanjang. Nasib baik awak tak sakit. Kalau sakit pun saya tak boleh buat apa-apa sebab saya hanya memerhati dari jauh.

Ya, Siti Khadijah pernah melamar Nabi Muhamad s.a.w. untuk jadi suaminya, tapi saya tak mampu buat begitu. Hanya cukup dapat melihat awak untuk pertama kali nya dengan pandangan yang cerah tuu dah cukup memadai* before ni kabur-kabur sebab tak pakai spek/lens* J Saya hanya mampu diibaratkan Siti Fatimah yang menyembunyikan rasa sukanya, rasa cintanya, rasa kasihnya daripada lelaki yang telah mencuri hatinya.

I just can’t be perfect girl semacam wanita yang hadir dalam kehidupan awak sebelum ni atau sekarang ni. Tapi jika suatu hari nanti diizinkan Allah, saya sanggup menjadi perfect girl in your life even bila-bila masa sekalipun.

I just can’t be yours and you also can’t be mine because kita takkan memulakan hubungan tuu antara satu sama lain jika tidak dimulakan dengan hubungan persahabatan. Its might be take time. 2-3 months or after grad? There’s too many possibilities that kita sendiri takkan jangka ia boleh berlaku.

Honestly my feeling is not because what you had right now. Handsome? Money? Style? That not the key points that I’m choosing you secretly but keperibadian awak, they way you treat others, the way you spoke to people that the main reasons I like you.

Saya takkan tak akan dan takkan meluahkan sebab itu bukan cara say. Apa yang saya mampu buat, menyembunyikan perasaan ni dan continue my life macam biasa.


If one day nanti you are meant to me, I just can change myself to the way you are right now. Aminn.

Ok dari gaya dah bukan short stories kan? Tapi hakikatnya ni adalah heart short stories * cerita pendek tentang hati* dalam dunia ni tiada ssiapa bleh menipukan perasaan kat hati dai sebab perasaan dari hati memang suci. Some goes to me, cerita pendek ni Fad tulis dari hati Fad sendiri.  *not just main taip suka hati jee*


Wasalam

2 comments: