»

Let It Be. Crying For Good.



Todays entri berkaitan dengan hati J What you all tahu pasal hati? Hati ? It a small part in our body yang selalu beri effect yang kuat. Betul tak? *Aisey, kenapa macam formal sangat entri ni?* hee.


Hati > Perasaan > then Mata. Orang cakap dari mata turun ke hati. Tapi macam salah jee. Dari hati naik ke mata baru betul. Kenapa fad cakap macam tu? Haa! Very the simple! Dalam ada nak bercinta pun kita takleh nak tengok paras rupa semata-mata. Kalau paras rupa pehh! Lawa macam Neelofa, Bibir mungil macam Angelina Jolie, rambut cantik macam Nora Danish and bagi lelaki pulak, sasa macam Malek Noor, handsome macam Aaron Aziz, sweet macam Aiman Hakim Ridza pun tak guna jugak. Tuu semua lagha! Hahaha! *Padahal diri sendiri peminat mamat korea* hey, tuu Fad minat jee taw. Takde sampai nak jadikan calon suami pun.

Paras rupa ni takleh berkekalan hingga hujung nyawa pun. Last-last nanti mesti kedut-kedut, wrinkle sana-sini. Yang penting hati! Hati boleh kekal lama taw! Pilih seseorang tuu kerana hati, bukan paras rupa. Yaa, fad nanti pilih calon dari hatinya, bukan paras rupa J

Ok, dah out of tajuk nii. Sebenarnya cek nak habaq mai, hati jangan penah nak dimain-mainkan. Kalau tak mahu kena sepak dengan Fad bertubi-tubi. Hahahaha. *gelak jahat* actually hati is one of the part jangan dipermainkan. Otherwise the karma will come back to you. Bak kata Justin Timberlake, what comes around goes around. Apa yang korang dah give shit thing kat seseorang tuu, korang will get back. Daebak! Best kan? So, cer lah try buat tengok.

Hati lelaki and perempuan lain-lain. Meskipun liang-liang kat hati tuu ade 10 liang *iye-iye jee 10 liang* , meskipun hati fad besar, hati korang kecik sikit atau hati dia tuh melebeh 2 cm tuu lain laa. Hati tak boleh diukur toqq! Melainkan nanti kita dah mati barulah doctor nak keluarkan hati tuu. Tuu pun dia just timbang jee, takdenye ukur-ukur bagai. Astaghafirullah’alazim! Lagha!

Hati perempuan diibaratkan senang rapuh bagaikan kayu yang dimakan dek anai-anai, then nampak kejernihan dikala menangis. Tuu lah kekadang orang cakap, senang nak tawan hati perempuan time dia nangis. Puihh tuu semua! Tarak boleh pakai punya teori. Perempuan bila nangis she always thing all the spirit that she have gone. *seriously, fad used to cry.*  that the why I always thing when I cry. That’s why mata saye bulat. Hee.



Haa. Lelaki pulak? Fad bukan lelaki yang boleh faham tentang hati lelaki 100 %ly tapi ape yang fad tahu fad admirer hati lelaki. They have a really strong heart. Seriously Fad jealous sebab dorang takdenye tetiba nak nangis bila down. Lelaki dah diciptakan kuat dari segi mental, hati dan fizikal. Kadang-kadang sometimes tuu Fad terfikir why don’t I be a boy? Have a strong heart. And why I am a girl right now? Sengal kan? That’s the thing that I always thought.

Fad try to be strong like a boy but I can’t. I wish not to cry when I get down but I can’t either. Semua tuu possible to do even fad try berapa banyak hard sekalipun.

So, conclusion hari ni. To girls out there yang selalu feel down tetibe be strong! Always think you a boy doesn’t cry bila ditimpa kesusahan. Tapi kalau tak tahan sangat, you allowed to menangis. Menangis lah banyak-banyak so korang boleh dapat mata bulat macam fad ni. For the boys pulak, thankful to ALLAH because you have a very strong heart. Kalau boleh, protect the girls yang semangat dia mudah luntur, protect the girls yang selalu feel down. Bukan protect dorang yang out of the box yee, but protect them with kekentalan hati yang korang ada. It’s the only way girls boleh bangkit semula! Chaiyok!

Ok, sekian saja dari budak gila and see again in next entri.

No comments:

Post a Comment