»

Yeay! Kad Komuter 1Malaysia.

Assalamualaikum semua! Yah! We meet again again and again. Hee :D

Entri kali ini simple jee. Memandangkan coming soon Fad akan menempuhi alam pekerjaan. *Eh! Fad dah graduate ke?! Belum lagi toqq! FYP pun tak lepas lagi. * Memandangkan Fad akan menempuhi alam pekerjaan a.k.a Latihan Industri atau ayat senang nak faham iaitu praktikal lantas, oleh itu , lalu, dan kemudiannya, (‘.’)”  Fad pun buatlah kat Komuter 1Malaysia ni kat Serdang petang tadi.


Ape?! Korang taktahu kad Komuter 1Malaysia tuu ape benda?! Sah-sah korang tak naik public transport kan?! Aisey.. Kad Komuter 1Malaysia ni diperkenalkan oleh Perdana Menteri kita, Datuk Najib  sebagai langkah-langkah untuk menabung duit + kerapkan guna pengangkutan awan. So, kalau guna kad ni para pengguna akan dapat discount 50% dari harga destnasi yang nak pergi tuu. Sebagai contoh, train dari UKM – Kajang = RM 1.00 so kalau dengan menunjukkan IC and kad ni harga tambang UKM-Kajang = RM 0.50 jee baii! Memang murah dan menjimatkan kan?!

Oleh itu, barangsiapa dan makhluk mana yang takde kad ni lagi pergilah apply lelaju ye. Korang boleh apply just kat KTM Serdang, KL Sentral and also KTM Seremban. Sebelum tuu standbykan diri anda dengan sehengget (RM 1.00) untuk bayaran dan sehelai salinan IC. Tarikh tutup nak apply kad ni on 21 December 2012.

So, Ape lagi! Pergi dapatkan sekarang sementara stok masih ada. Sebarang pertanyaan boleh tanya pihak KTMB Malaysia yee. Jangan tanya Fad pulak. Fad hanya kongsikan maklumat among you alls. Hee J
p/s: Bagi pengguna Train/Komuter tegar disarankan untuk memiliki kad ni. Because at first Fad ingat kad ni tak penting pun. Tapi actually ia amat penting untuk mengurangkan perbelanjaan seharian kita.

Sekian, ByeBye!


No comments:

Post a Comment