»

Mengantuk oi mengatuk!

Salam satu dua tiga empat seploh!

Entri ini adalah entri paksaan semata-mata sebab dah terlalu mengantuk tahap gila babun babun beruk maknye dah. Dah bermulanya hari-hari berpraktikal untuk Fad dah kawan-kawan. Bapak derr! Penat pulok kerja ni eh. Ingatkan tak penat. Hahahaha. Mane ade kerja yang tak pernah kiah oii! Kalau kerja definitely mesti penat habaq hang!



Fad baru melangkah masuk alam praktikal. Belum kerja lagi ni. Praktikal pun dah penat macam penat bekerja, macam manalah dengan parents kita yang hari-hari kerja. Dorang punya penaat tuu, macam Fad dah boleh rasa macam mana. Fad praktikal kat office jee. Ade air cond, comfort chair, cooly-cooly environment tapi tuu pun dah penat tahap gaban. Ayah fad yang kena pergi ke hulu-ke hilir then kena hantar delivery barang lagi. Aish, mesti lagi penat kan?

Tuu lah kudrat seorang ayah dan ibu sebenarnya. Keluar kerja dipagi hari then malam balik spend time dengan anak-anak. Tabik kat abah! Heee ^^ Fad selalu wish that one day Fad boleh jadi workaholic macam abah Fad tuu. It’s really inspire me a lot!

Workaholic, workaholic jugak. Duit, duit jugak tapi jangan lupa spend time dengan family. I have done a mistake last time. Doing part time job and studying waktu kat Giatmara dulu. Alahai! Memang penat kiah! Tapi nak cari duit punya pasal Fad bedal sajalah.

Keluar rumah seawal 8 pagi then balik paling lewat before 12 tgah malam. Abah takleh nak marah time tuu sebab dia sibuk dengan kerja dia. 8 pagi until 5 petang pergi kelas kat Giatmara then pukul 6 petang sampai 10 malam pulak kerja as promoter kat shopping complex. Penat penat penat sangat! Balik rumah then terus tidur. Then sambung rutin harian tuu setiap hari.

Dah cukup sebulan Fad dapat tawaran belajar kat kolej pulak. Adeh! Macam sekejap jee masa berlalu. Fad time tuu tak sempat pun nak beramah-mesra dengan adik-adik sebab busy dengan study and partime job tuhh. Memang menyesal sangat-sangat!

Bila dah masuk kolej macam ni baru terfikir, Fad dulu terlalu workaholic sampai jarang ada kat rumah. Apetah lagi bergurau senda dengan adik-adik atau cik bedah pot pet pot pet kat depan rumah kiteorang. Aish.. duniawi tuu semua! Lagha! Lagha!

Tapi sekarang bila dah sambung belanja tuu, makin jarang lah Fad balik rumah sebab jauh. Then sometimes tuu rasa jugak macam terpinggir dari family tapi nak buat macam mana, dah tugas Fad yang kena laksanakan. Sampai sometimes tuu nak spend time dengan schoolmates pun dah takde. Aisey.. nasib badan. =.=

So, conclusion untuk entri ni. Urmm takde conclusion rasenye. Tapi satu je fad nak sangat sangat cakap, do take care your family sebaik mungkin. It’s true money is everything but between money and family, Family more worth than money. Remember that guys!

Psstt: Seems like Fad dah lari 4 X 100 meter jee dari tajuk entri. Ahh. Persetankan itu semua! Lagha lagha lagha!

LAGHA adalah sejenis ulat adik-beradik kepada ulat bulu dan ulat gonggok. Sepatutnya ia dipanggil as ulat bunggok ( “bu”lu dan go”nggok”) tapi setelah di komersialkan ke peringkat antarabangsa termasuk juga sekitar Pakistan,Uzbekistan dan iSetan ia terus dipanggil sebagai “LAGHA”.  < Ajaran sesat!

No comments:

Post a Comment