»

Berangan #1 : Jumpa Artis Pilihan

Assalamualaikum semua! Entah kenapa tetibe hari ni Fad nak cube buat satu entri yang berbeza dari sebelum-belum ni. Hahaha. Nampak beno macam dah kekurangan idea nak post kat entri kan? Hee. Steady dulu!

Dari title pun dah trang tang tang tulis berangn kan. Yee lah., dh Fad ni kuat berangan nak buat macam mana. Ehh bukan selalu ok! Kekadang jee. So berbalik kepada title berikut *ok! ayat skema SPM gituu!* kalaulah Fad dapat jumpa artis and spend a whole day with him/her , I definitely will choose Dr. Fazley Yaacob. Memey confirm Fad akan pilih Beliau sebab nak sharing life story with him. Manelah tahu kot-kot boleh jadi abang angkat kan? *tuu diaa! Berangan dah mai dah!*


The reasons why I adore him sooo much adelah sebab Beliau salah sorang pakar motivasi sebenarnya. Yee lah, dulu selalu tengok beliau dalam Akedemi Fantasia *entah musim berapa entah* tapi the way he motivate AF students that time macam best sangat. Memang sedia maklum yang ramai pakar motivasi yang femes kat lur sana such as ; Datuk Siti Nurbayah, Dr Fadhilah Kamsah, dan ramai lagi. Tapi cara penyampaian dorang tuu yang berbeza sebenarnya.

Kekadang apa yang kita lalui dalam hidup ni terlalu banyak dan adakalanya kita memilih some of memories kept in mind and others tuu hilang. Yee, Fad always think like that. I had soo much bad memories than the good one. And I need someone yang boleh buat Fad always think positive from the past yang Fad dah lalui. Do you understand what I mean actually?

Second reasons why I choose him are because he was the one of Masterchef Selebriti Malaysia. Nak sangat belajar memasak dengan Dr.Fazley. Almaklumlah Fad ni dah lah tak reti memasak, apetah lagi nak ke dapur. Rasa macam meremang semacam jee kalau Fad nak melangkah ke dapur. Manelah tahu dengan kuasa veto yang ade, Fad jadi rajin nak ke dapur. Then pastu takyah makan fastfood lagi. Hahahaha!

Other reasons, Fad nak tahu macam mana perjalanan hidup beliau. Yee lah, dulu kita kenal Dr Fazley as penyanyi then jadi pelakon dalam satu filem yang Fad pun tak berapa ingat the title tapi yang Fad ingat Beliau berlakon dengan Linda Onn and Saiful Apek dalam filem tuu. Fad nak contohi seperti Beliau. Jadi penyanyi, pelakon then pakar motivasi dan sekarang seorang chef. Beliau definitely get so much fun in his life kan? How could he be the one that I listed tadi tuu dalam usia yang muda? I wish I can’t be like him yang boleh enjoy whatever I’m doing.


Lastly Fad ofcoz lah nak request Beliau to sing a song. Maybe lagu “Bila April” or “Asmara Ini”. Even lagu tuu dah lame tapi still sedap kott till now on.

*Harap-harap ia bukan angan-angan mat jenin semata-mata. Hee*

No comments:

Post a Comment