»

Girls! Please be careful.

Hai hai hai! Semua sihat? Cehh! First time Fad tanya kabar korang. Hahaha. Sound sweet right? Ok. Ketepikan kejap all the sweet things tuu ke tepi, sebab sekarang Fad ad isu besaq nak habaq mai kat hampa. Maybe ia tak kelihatan besaq kat mata hampa tapi kat mata Fad memey besaq woo!

Ni Fad nak nasihat *xdelah nasihat sangat, padahal diri sendiri pun tertonggeng terbalik bagi* Fad just nak bagitahu something biar korang pasni much more alert dengan sekeliling. Lebih kurang gituu lah. 


Actually Fad nak perempuan or ladies or girls out there tuu beware dengan keadaan sekeliling lebih-lebih lagi keluar sensorang. Yeelah kekadang tuu kita nak privasi lahh, melayan perasaan lah dan sebagai nya tapi please kalau boleh let one of your family or friends atau jiran sebelah rumah ke, belakang rumah kea tau sesapa jee tahu. Sebab perempuan ni susah sikit *susah banyak sebenarnya* kang ade pape jadi kang, haa! Faham-faham sendiri jee lah yee.  Bukan Fad mintak tapi dah tuu reality ok!

Lebih-lebih lagi yang duduk blah-blah Bandar. Alahai! Ni memang kelemahan Fad sebenarnya. Fad kalau nak ke Masjid India or Jalan TAR memang tak pegi sensorang. Kekadang tuu kalau boleh nak bawak sekampung kott. Sebab tempat-tempat gini ramai pendatang asing. Kalau Fad lalu, alahai dorang tengok atas bawah atas bawah plak. Tak ke seram sejuk gituu. Sekali bagi punch sekali baru tahu. Fad memey even dah umur lanjut gini *lanjut lah sangat woi! hahaha* takot nak keluar yang dimana potensi ramai pendatang asing.
Bukan Fad nak perlekehkan dorang. Tak langsung! Yee lah sebab dorang dah tolong ekonomi negara. Then buat bangunan/kondo/rumah flat dengan angkat simen semua bagai. Terima Kasih banyak yee! *sedangkan rumah yang korang duduk sekarang definitely orang-orang pendatang asing yang bina* Tapi papepun please beware lahh oii! Expecially to the ladies-ladies yang hot stuff tuu *nasib baik Fad tak ok!*


Then please kalau keluar malam tuu berteman lahh. Dan pastikan kawan korang yang teman tuu perempuan! Bukan lelaki. Or senang citer kalau keluar sekampung tuu pastikan ade partner perempuan yang lain soon anti takdelah korang kena jadi bahan masakan kenduri. *Nampak tak Fad dah pandai berkias disitu?* hee.

Gambar semasa program di SMK SAAS, Kajang.

Kepada “adik-adik” *terasa aku dah tua!* yang masih bersekolah tuu. Rasenya kalau nak kuar overnight dengan marka semua bagai tak payah kott. Sebab tuu bukan cara budak sekolah lagi sebenarnya. Tuu dah ikut cara macam orang dewasa *dewasa macam Fad*. Korang still sekolah lagi soo takyah nak jadi dewasa sangat di zaman persekolahan lahh yee. It’s just not yours ok!

Lastly, bye! *dah takde point nak cakap ape. Otak tetibe goin blank.

No comments:

Post a Comment