»

Kem Super Students S.R.A Sungai Ramal Dalam 2013

Assalamualaikum semua!

Yeay! Lagi sekali Fad pergi ke sekolah kesayangan. Hee ^^ Ok, kali ni Fad panggil diri sendiri as Kak Siti sebab semua kalangan adik-adik kat S.R.A Sungai Ramal Dalam kenal Fad as Kak Siti. *Glamer kott! hahahaha*

Kak Siti takde banyak pun nak berceloteh kat sini. Just happy sebab adik-adik semua memang sumpah sporting! Dari dulu sampai sekarang sekolah korang lah yang paling sporting. Teringat pulak kat kakak-kakak dan abang-abang korang yang right now dah Form 1. Rindu kat dorang tetibe. T.T

Bukan main happy dorang dapat makanan. :) 





Haa.. ni special sikit. Kelab Bola Jaring Kak Siti :)



Ok! Jangan tengok boxer tuu lama-lama!



Time Riadah : Masing-masing taknak mengalah. Last-last sorang jee yang menang.



Ok, gambar seterusnya ni adalah ketika slot mengenali feci-feci. Merapu-rapu soalan yang adik-adik ni tanya. Kiteorang pun jawab jee lah dengan hati terbuka gituu! :) Tapi pape pun korang memang sporting.

 Group Abg Shahir

 Group Kak Siti. *peace yalls!*

 Group Kak Nisa *semua tough-tough kott*

 Group Kak Wawa *semua kecil molek macam kak wawa Hee^^*

 Group Abg Arif 

 Yang ni Kak Siti tak puas hati sikit. Group Abg Umar. Dia amik sampai dua group sekali gus.

 Group Abg Zalman

Yang ni semua bajet hensem. Lagi-lagi Abang Shahir at tengah-tengah tuu.

 Group Kak Lina *macho kononnye.*

Group kedua Kak Siti :)

Time terpaksa tangkap gambar even tengah kalut. Yee lahh sampai ade adik sorang tuu merajuk kott. 





Aktiviti dalam kumpulan pun dorang sempat lagi nak posing. Tak faham Kak Siti =.="

Time ni ade perebutan kejap. Sampai koyak baju Kak Siti. T.T




 Bersungguh-sungguh betul dorang angkat tangan.



Ceramah daripada Imam Muda Amiril.

Lastly hadiah daripada Kak Siti :) Comel tak?

Ok, Candid! 

And last but not least lah kan, Kak Siti nak ucapkan Selamat Maju Jaya kat adik, adik, adik, adik, adik-adik semua. Ramai sangat adik Kak Siti nak sebut nama sorang-sorang tak larat Kak Siti nak taip. :)

ByeBye!

Berangan #3 : Nak dating dengan dorang boleh?

Assalamualaikum orang kampong! *macam Fad ngan korang sekampung plak kan? Hahaha* Memang kali ni entri first time paling gedik di alam semesta gituu. Memang nak bagi pelempang kat Fad puna de rasanya. Punya perasan lah nak dating dengan mamat-mamat hensem lah kononnya!

Kalau mamat-mamat yng ade kat Malaysia ni kira boleh pakai lagi lahh. Tapi yang tak boleh pakainye Fad nak dating dengn mamat-mamat korea jee you! Memey tak padan kott! Jauh api dari panggang aihh! Nama pun berangan kan. Ape kata korang teruskan baca kisah anganan Fad yang takkan pernah ke sudah ni. *agaknya memang takde kesudahan pun!*

Memang yang sedia-maklumkan yang mamat korea punya kehenseman ni bukanlah asli sepenuhnya. Tapi nak buat acano, dorang dah hensem sangat sampai dah membuat hati batu Fad ni going cairlah. Ade yang setengah dari dorang plastic surgery and make-up semata-mata tapi nak buat macam mana. Hati dah terikat dengan dorang.

Korang confirm menyampah gile dengan Fad kan bila cakap pasal mamat korea ni? And maybe sesetengah tuu rasa yang Fad ni buat tabiat ke ape?! Tapi dah memang realitinya. Fad just can’t forget the sweetness smile single of them. Cute siot!

Korang tahu siapa yang maksudkan? Haa! Kalau nak disertakan list memey panjang jela-jela roti jala lah jawabnye. Hahahaha! Its okay, Fad just listkan the person that I wanna dating the most jee lah yee. Hee. *gatai!*

Calon-calonnya adelah:

1.       Jung Yong Hwa


2.       Kim Hyun Joong

3.       Minhoo Shinee

4.       Sungha Jung



5.       Jang Geun Suk

6.       Soong Jong Ki


7.       Lee Seung Gi

8.       Kim Jong Kook




Pewh! Macam ramai pulak lah aku minat kan? Ya Allah! Lagha ni semua oii! Lagha. Lagha. Lagha. Before it’s become much more badly, better I get away from here. Till the next entries, bye!





Pengalaman Mendaki Gunung Suku, Perak

Assalamualaikum semua!

I’m right now memang tengah mood happy gile-gile bohh! Mane taknye, Fad already make it! Fad dah berjaya mendaki Gunung Suku gituu! Jeles tak? Jeles tak? Hee.

Actually Fad memang tak bayangkan Fad dah berjaya naik and turun gunung tersebut sebab dia punya jauh, Ya Allah! memang luar biasa. Sebab before ni hiking kat Gunung Bujang Melaka pun dah penat gile dengan kaki bengkak pulak tuu. Memang that moments Fad rase dah giveup nak berhiking-hiking bagai ni.

Bermulanya hiking. Up Up Here We Go!

That’s it! I already make it! Yeay! Memang Fad sampai kat atas tahu nak senyum lebau *lebar* jee. View kat puncak Gunung Suku sumpah lawa gila! Korang should go there even once. Kena pergi dohh! Fad berhiking ni pun dalam group yang kecik jee bilangan nya yang diketuai oleh En.Din. Total yang pergi 9 orang (2 perempuan dan selebihnya lelaki). Nasib baiklah ade Kak Raden yang menemani. Tuu pun Fad baru kenal time hiking ni. J

Tapi entah macam mana hati tertibe terpanggil nak hiking kat Gunung Suku ni. *ecehh! Macam dapat hidayah lah pulak kan? Bajet!*  Hahahaha. Tapi seriously I’m not confident doing it. Takut jugak kenangan yang lama bertandang semula. *ok ayat melayu kuno gile!*

Sebelum tuu, Fad nak jugak share basic things pasal Gunung Suku nii. Haa. Bagi gegurl yng suka berhiking tapi kalau takut kena gigit pacat or lintah semua bagai, korang boleh lah hiking gunung ni. Sebab ni the only gunung yang Fad pernah pergi yang takde pacat at all wooo! Best tak? So, takyah risau sangatlah all the love bite tuu yee.


Terpegun tengok En. Din masak. Fuhh~ ~

Track Gunung Suku ni memey tak susah. Tapi mencabar toqq! Mana taknye, permulaan track dah terus naik menggunung. Pewh! Memang naik semput dibuatnya. Dahlah lame tak exercise, then sampai jee kat sana dah kena naik gunung bagai. Semput kiah kejap oii! So, my advice lain kali kalau nak hiking gunung tuu buatlah preparation awal-awal demi masa depan. Kalau tak memang kau semput aihh kat atas satgi. Siap kena “Take a break with KitKat” every 5 minit lagi gituu! *Dah jadi kat Fad, that’s why lah share kat korang-korang*
Pakcik sampai terbongkang kepenatan. Maaf PakCik! *sambil buat muka comel*

Gunung Suku ni memang tinggi toqq! Adelah sampai 5783 kaki / 1763 m untuk sampai ke puncak gunung. Tinggi kan? Beliau ni * Gunung Suku* dekat jee dengan Bidor, Perak. Berdasarkan “data peak” , Beliau one of gunung 4 tertinggi di Perak dan 42 gunung tertinggi di Malaysia. *Wow! Daebak!* Then puncak-puncak terdekat adalah Bukit Semerengoi, Gunung Irau, Bukit Chepian, Pas Gunung, Bukit Seniok, dan Gunung Ruil.*Ok, yang ni aku google jee. J Kalau salah, pergi bunuh pakcik google*




Haa. Kali ni hiking, makan dia memang heaven gile! Breakfast hari pertama Nasi Lemak with Ayam Golek woo! Malam pulak Steamboat with Air Sirap Bandung Soda. AIS! AIS? AIS! Kau hado? Bayangkan bertapa dashyat nye Abg Azwa bawak ais naik ke puncak gunung. Woo. Tak pernah dibuat orang kott. Tabik lah! (‘.’)\ Dah tu, makan steamboat pun kat puncak gunung jugak oii! Dashyat! Dashyat! 


Memang pelik, tapi dah beno. Takkan nak tipu kome pulak kan. J 

Dan we have a cake for the birthday celebrations. Happy Birthday both of you! Kebetulan dorang share same birthday date.




Nak dijadikan cerita yang lebih panjang, time nak naik tuu lupa pulak nak bawak birthday candle. Oleh itu, dengan kretiviti yanag tersemat, En.Din buat lilin daripada buluh. Haa. Kau hade? Lilin tuuu cute jee kan?

Steamboat for dinner. Even tak same macam kat kedai, tapi ni dah cukup mengenyangkan semua orang.

Penat? Memang penat, kalau orang yang tak biasa hiking macam Fad ni memang kejap-kejap buat pit-stop sendiri. Sebab tuu lah sampai kat puncak lambat. Kiteorang start naik about 11.30 pagi and sampai kat betul-betul puncak gunung dalam pukul 5.30 petang. * Fad sorang jee yang sampai pukul 5.30. Yang lain pukul 5 sharp dah sampai.*



Sampai jee kat atas, SUBHANALLAH! MASYA’ALLAH! Lawa sangat-sangat-sangat woo. Memang cantik. Nasib baik sampai kat atas sebelum matahari terbenam. So, boleh lahh layan scenery sunset gituu! Please jealous! Hahaha!




Memang sampai kat atas jee, bila maghrib dah bertandang memang sejuk dia macam kat Antartika kott! *macam aku dah pernah pegi Antartika lah pulak kann* Kalau pakai t-shirt saje tuu memang tak jalan lahh. Sebab even korang gagah or lemak tebal camne sekalipun mesti tertembus punya lah. Sejuk dia memang luar biasa punya sejuk. Tak sangka kat Malaysia boleh sampai sejuk cenggini.


Cantik kan? Cantik tak? 


Besar punya! Terkejut kiah!

Thanks jugak to Rizal yang sudi menjemput Fad lagi. Tapi tak best jugaklah Nisa and Joe takde. Urmm. Kalau  dorang ade memang waktu nak naik and turun mesti ade jee benda nak gelak bagai. Hee. Sumpah tetibe rindu kat korang kott.  

Esok harinya, ready to get down.

Takpe, maybe next time kalau ade trip lagi, bolehlah kita pergi lagi! :) 



P/S: En. Kamaruddin dan yang lain for all the sweet moments. Korang memang happening lah! Hahahaha. Kepada Rizal terima kasih sebab let me be part of the team lagi sekali lagi and PLEASE! invite aku lagi. And Kak Raden, thanks for all the advice and the moments. Thanks for the pictures as well :)


Credits to: Darul Takzim
                 Kamaruddin Baru
                 Dean Aisah
                 W Shukri Azwa
                 Rosli Grk