»

Kem Bestari Solat S.R.I Saujana Impian

Assalamualaikum dan selamat selamat selamat semuanya!

Haa. Baru-baru ni. tapi takdelah baru sangat. Kak Siti be a part of team lagi sekali untuk Kem Bestari Solat Sekolah Rendah Islan Saujana Impian. This time agak interesting jugak sebab kem kali ni buat just kat GMI. 
So, dekat sikit dengan bilik and boleh nak ulang ke alik senang hati :)

Program ini dihadiri dalam 30-40 orang murid yang semuanya terdiri dari darjah 2 - 6. Program ni sebenarnya bertujuan untuk mempelajari solat dengan lebih mendalam dari segi bacaan surah, cara berwuduk dengan betul, cara bertayammum dan tertib ketika solat. So lepas ni adik-adik ni dah boleh perform cara solat yang sempurna. 

Memang yang menariknye dorang ni agak gila bergambar yee. Memang petak jugak Kak Siti nak pilih gambar-gambar yang cun untuk masukkan dalam entri ni. Tapi ape yang bestnya, dorang memang sporting habis! 



Dan kekadang tuu dalam ketika slot Ust Rashidy, senyuman dorang memang tak lekang di bibir. Entah ape yang kelakar sangat pun Kak Siti tak tahu lah.






Bukan budak-budak jee yang suka bergambar, yang abang dan kakak feci pun lebih kurang jee. Semua nak jadi fotogenik seketika.




Haa, last shot before adik-adik ni bertolak pulang.

Dan last sekali dari kami, para-para sakura dan juga Ustz Rashidy. :)


So, till the next entries. Bye!

* Kak Siti adalah nama Fad dalam program ni. Jangan gelakkan! Otherwise kena ketuk kepala kang!

Kita dah kawan berapa lame eh?

Hai semua! Seems macam dah lame gile babun Fad tak update blog ni rasenye. Almaklumlah, baru masuk kelas balik. So macam-macam gayenye nak kena prepare dari segi otak dan diri ni. Rasenya otk macam dah dok beku sepanjang praktikal sebab tak masuk kelas langsung kann.


Urm.. Kemeriahan kat dalam bilik dah muala terasa bila roommate yang lain dah balik. Dah takdelah sunyi kebeno suasana kat bilik ni. Memang jumpa-jumpa bagaikaan ade 1001 tajuk cerita yang nak digosipkan sesame sendiri. Hahaha! Lain tempat kerja, lain suasananya. Memang berjam jugak lah duduk bergosip bersama-sama. Almaklumlah name pun perempuan. ^^

Tetibe Qila, one of roommate Fad bertanya satu soklan yang membuatkan Fad tertarik dengan soklan die dan immediately jadi one of the title entri. Soklan dia memang membuatkan Fad terfikir sejenak gituu! Time likes stops for a while.

 Qila tanya “Liza (which is one of my roommate as well) , Dah berapa lame eh kite berkawan?”
Fad kebetulan terdengar soklan tuu then terus pap masuk kat otak dan proses selaju turbo gituu! Otk aku adelah jugak berfunction macam nak mesin proses keropok lekor sekejap. Ok, macam lame kebeno Fad berkias. It’s time to start my story.

Salah satu kind a relationship yang bertahan lame ialah persahabatan. Persahabatan much more better than bercouple and what so ever relation yang lain as well. Kenapa eh Fad cakap gini? The reasons sangat simple. Persahabatan adelah satu relation yang senang di ikat dan sometimes to its impossible to break it. Senang cerita, memang tak mungkin nak putuskan satu hubungan tuu.


Gaduh, tarik muka, masam muka, nak angkat kaki, angkat tangan, angkat hati semua bagai memang lazimlah jadi dalam lumrah persahabatan ni. Tapi don’t u guys wonder that macam mane the relation can lasts longer than we expected. Padahal orang yang bercouple pun tak sampai setahun dah break. Yang kahwin pulak ade yang cerai-berai semua bagai. Tapi kalau dalam berkawan, possibility tuu macam agak jauh sikit kan? Urmm. *Iye iye jee aku nii*

My experience? I do dapat kawan baru setiap hari, setiap minggu, mahupun bulan sekalipun. Tapi takdelah rapat sangat. Just gitu-gitu jee lah. Friends through fb, twitter, kalangan bloggers yang lain as well. Alaa. Name pun berkawan kan, so takyah nk memilih sangat bab kawan kan. Tapi kwan yang betul-betul ade dengan kita waktu susah memang bukan ramai, sorang dua jee. Tapi kawan yang ade time kita senang, pewh! sumpah ramai sampai kekadang takleh nak kira dengan jari. Lantas, terpaksa gunakan calculator gituu! *hahaha*


Actuallylah kan, lagi lama kita berkawan dengan seseorang tuu, lagi kita mengenali hati budi masing-masing macam mana. Betul tak? So, sebelum I'm melalut too far away away away. Better I blahh kan? Daa! Till 
next entries.


"Lots of people want to ride with you in the limo, but what you want is someone who will take the bus with you when the limo breaks down." - Oprah Winfrey