»

Kem Bestari Solat S.R.I Saujana Impian

Assalamualaikum dan selamat selamat selamat semuanya!

Haa. Baru-baru ni. tapi takdelah baru sangat. Kak Siti be a part of team lagi sekali untuk Kem Bestari Solat Sekolah Rendah Islan Saujana Impian. This time agak interesting jugak sebab kem kali ni buat just kat GMI. 
So, dekat sikit dengan bilik and boleh nak ulang ke alik senang hati :)

Program ini dihadiri dalam 30-40 orang murid yang semuanya terdiri dari darjah 2 - 6. Program ni sebenarnya bertujuan untuk mempelajari solat dengan lebih mendalam dari segi bacaan surah, cara berwuduk dengan betul, cara bertayammum dan tertib ketika solat. So lepas ni adik-adik ni dah boleh perform cara solat yang sempurna. 

Memang yang menariknye dorang ni agak gila bergambar yee. Memang petak jugak Kak Siti nak pilih gambar-gambar yang cun untuk masukkan dalam entri ni. Tapi ape yang bestnya, dorang memang sporting habis! 



Dan kekadang tuu dalam ketika slot Ust Rashidy, senyuman dorang memang tak lekang di bibir. Entah ape yang kelakar sangat pun Kak Siti tak tahu lah.






Bukan budak-budak jee yang suka bergambar, yang abang dan kakak feci pun lebih kurang jee. Semua nak jadi fotogenik seketika.




Haa, last shot before adik-adik ni bertolak pulang.

Dan last sekali dari kami, para-para sakura dan juga Ustz Rashidy. :)


So, till the next entries. Bye!

* Kak Siti adalah nama Fad dalam program ni. Jangan gelakkan! Otherwise kena ketuk kepala kang!

No comments:

Post a Comment