»

Kita dah kawan berapa lame eh?

Hai semua! Seems macam dah lame gile babun Fad tak update blog ni rasenye. Almaklumlah, baru masuk kelas balik. So macam-macam gayenye nak kena prepare dari segi otak dan diri ni. Rasenya otk macam dah dok beku sepanjang praktikal sebab tak masuk kelas langsung kann.


Urm.. Kemeriahan kat dalam bilik dah muala terasa bila roommate yang lain dah balik. Dah takdelah sunyi kebeno suasana kat bilik ni. Memang jumpa-jumpa bagaikaan ade 1001 tajuk cerita yang nak digosipkan sesame sendiri. Hahaha! Lain tempat kerja, lain suasananya. Memang berjam jugak lah duduk bergosip bersama-sama. Almaklumlah name pun perempuan. ^^

Tetibe Qila, one of roommate Fad bertanya satu soklan yang membuatkan Fad tertarik dengan soklan die dan immediately jadi one of the title entri. Soklan dia memang membuatkan Fad terfikir sejenak gituu! Time likes stops for a while.

 Qila tanya “Liza (which is one of my roommate as well) , Dah berapa lame eh kite berkawan?”
Fad kebetulan terdengar soklan tuu then terus pap masuk kat otak dan proses selaju turbo gituu! Otk aku adelah jugak berfunction macam nak mesin proses keropok lekor sekejap. Ok, macam lame kebeno Fad berkias. It’s time to start my story.

Salah satu kind a relationship yang bertahan lame ialah persahabatan. Persahabatan much more better than bercouple and what so ever relation yang lain as well. Kenapa eh Fad cakap gini? The reasons sangat simple. Persahabatan adelah satu relation yang senang di ikat dan sometimes to its impossible to break it. Senang cerita, memang tak mungkin nak putuskan satu hubungan tuu.


Gaduh, tarik muka, masam muka, nak angkat kaki, angkat tangan, angkat hati semua bagai memang lazimlah jadi dalam lumrah persahabatan ni. Tapi don’t u guys wonder that macam mane the relation can lasts longer than we expected. Padahal orang yang bercouple pun tak sampai setahun dah break. Yang kahwin pulak ade yang cerai-berai semua bagai. Tapi kalau dalam berkawan, possibility tuu macam agak jauh sikit kan? Urmm. *Iye iye jee aku nii*

My experience? I do dapat kawan baru setiap hari, setiap minggu, mahupun bulan sekalipun. Tapi takdelah rapat sangat. Just gitu-gitu jee lah. Friends through fb, twitter, kalangan bloggers yang lain as well. Alaa. Name pun berkawan kan, so takyah nk memilih sangat bab kawan kan. Tapi kwan yang betul-betul ade dengan kita waktu susah memang bukan ramai, sorang dua jee. Tapi kawan yang ade time kita senang, pewh! sumpah ramai sampai kekadang takleh nak kira dengan jari. Lantas, terpaksa gunakan calculator gituu! *hahaha*


Actuallylah kan, lagi lama kita berkawan dengan seseorang tuu, lagi kita mengenali hati budi masing-masing macam mana. Betul tak? So, sebelum I'm melalut too far away away away. Better I blahh kan? Daa! Till 
next entries.


"Lots of people want to ride with you in the limo, but what you want is someone who will take the bus with you when the limo breaks down." - Oprah Winfrey



2 comments:

  1. Sahabat Adalah Anugerah Terindah . Mungkin Seseorang Boleh Hidup Tanpa Kekasih . Tetapi , Jarang Ada Orang Yang Boleh Hidup Tanpa SAHABAT

    ReplyDelete