»

Kau pakai handbag perempuan?! Nyah eh?

Pewh, title memang straight forward without reverse punya. Siapa terasa please cari air suam untuk hilangkan rasa pedas tersebut. Hahaha!

Ok, dengan lupa nak bagai salam semua bagai Fad main terjah jee. Nampak tak bertapa excitednye nak update entries kali ni. Tapi sebelum tuu Fad nak mintak maaf bebeno kat kome semua sebab dah lama tak update laman sesawang yang makin bersawang ni. Ok, pun boleh lah.

Berdasarkan tajuk yang cuba Fad sampaikan ni, *ayat kuno BM dah masuk dah* ialah lelaki yang pakai handbag perempuan. Memang toksah nak heran kebeno lah sebab handbags nowadays ni pun kebanyakkannya memang dah design alala unisex tapi takkan jadi unisexnya kalau handbags tuu dah memang trang tang tang handbag perempuan. There’s 2 situations yang Fad can describe. Memang korang maybe ade nak tambah situations yang lain tapi yang Fad dapat ilham just 2 situations nii jee lah J



Ok. 1ST SITUATION are, when a boyfriend holding their girlfriend handbag without any purposes. Woii! Tak rase malu ke? Tak kisah lah boyfriend tuu kee girlfriend tuu kee tapi alahai! Meluat lah sial. Rasa nak sepak terajang pun ade. Kalau suami isteri boleh nampaklah gaya macam mana tapi ni baru girlpren boypren jee kott.

It’s usually happen when yang si gf *girlfriend* boleh main bagi jee handbag dia kat si bf *boyfriend* ni untuk “tolong” pakaikan. Kan much more better kalau tak payah bawa handbag tuu. Bawak purse/ wallet panjang korang tuu je. Kalau dah malas sangat nak pogang, gf ni pun  tibai jee duit si bf tuu then bawak i/c jee lah. Kan senang gituu. Ni ada ke patut suruh si bf bawakkan handbag bling bling milik gf. Dah tu yang gf ni jalan lengang jee sambil meninggalkan bf beliau di belakang yang sekali pandang dah macam nyah yang newbie punya version yang trying to learnt how to bring girls handbag. Bagi shopping bag tuu jee sudahlah. I think, it’s much more better than bagi the handbag. Betul tak?

Haa. Yang bf ni pun ape kurang bangangnya. Dah elok pakai smart, hensem mengalahkan Kim Jong Kook pastu boleh pulak tup tup tengah holding their girlfriend handbag. Agaknya nampak sweet disitu kott. But, to me it not shows any sweetness or wtf that related to. Sebab memang ia sedikit sebanyak mengubah penampilan the guy. So, Guys! Don’t u think that the lady trying to be queen control just by this kinda situation?

Ok. 2nd SITUATIONS pulak, taklah seberat the 1st one sebab yang ni memang commonly happen pun. Nowadays, most the fashion can be used for both gender whether girls and boys. So, tak heran mane sangatlah kalau lelaki ade trying pakai some of look-a-like girls handbag padahal hakikatnya ia unisex. And there also some girls pakai look-a-like boys bags for their handbags. Yang ni standard laah.
Fad yang cer nak highlight dan bangkang sebesau-besaunya kat  1st situation tuu jee sebenarnya. Bukan means nak mengutuk tapi rasa macam lain macam sikit. Aisey, kalau korang tengok this kind situtions, korang tak rasa ke macam Fad rasa nii? Urmm.

So, what I can conclude over here right now adalah to be a gentleman rasanya by holding your girlfriend handbag for the whole day at the shopping complex bukan cara untuk nampakkan sweet”nees” seorang lelaki. There’s  a lot of things that man can do untuk korang Nampak gentle macam bukakan pintu kereta ke, lap sudu gf time nak makan ke, or get her some tissue pun dah kira nak gentle. Banyak kottt caranya, korang google jee sudah.



And for the girls, to be a really gentlewoman I think you should hold your own handbag. Kalau dah tahu korang kan berjalan kat shopping complex for whole day tuu, rasanya tak payah bawak beg besau-besau yang sampai boleh memuatkan mini zoo kat dalam tuu. Choose your own handbag yang you girls sendiri tak feel burden nak bawak. Simple is nice kan?

Haa, Fad bukanlah jealous pun or proudly I can say that I not jealous at all sebenarnya. Im just saying form what I can see and that make me sick to see it sometimes. So, terasa tuu minum air suam banyak-banyak yee J



p/s: This entries I’m kindly kutuk for those boys yang feel proudly holding their girlfriend handbag and also girls that proudly bagi boyfriend to holds their handbag dengan secara SENGAJA. Boyfriend-Girlfriend relationship SAHAJA.v

2 comments:

  1. Tpi pernah jumpa yg lemah lembut sket tu...mmg bawak begtangan wanita utk diri dia sndiri...hehehe...

    Gfbf xseswai...klu dh kawen tu laen citer...sebab biasanya sibapak bawak beg, simak dokong anak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahahaha. kannn. memey loya ank tekak ni kalau tgok bf/gf gini.
      parents fad macm tu.

      Delete